stvarno je legenda

Mario Mandžukić neočekivanim je potezom oduševio sve u Milanu; o njegovoj će se odluci još godinama pričati na San Siru

28.05.2021 u 06:36

Bionic
Reading

Odigrao je Mario Mandžukić samo 11 utakmica za Milan, nije zabio, ni asistirao, pa su u klubu odlučili raskinuti suradnju s našim napadačem. A Mandžo je na kraju suradnje s 'rossonerima' pokazao kakva je u stvari faca, njegov je potez oduševio sve u Milanu i Italiji...

Mario Mandžukić (35) završio je svoju epizodu u redovima Milana. Oprostio se Mandžo od 'rossonera' nakon ne baš uspješne polusezone na San Siru i odlučio krenuti dalje.

'Bilo mi je zadovoljstvo igrati za Milan. Zahvalan sam klubu i upravi što su mi pružili priliku, hvala i treneru i stožeru za sav njihov predani rad i na koncu hvala suigračima, koji ne samo da su izvrsni igrači, već su i sjajna grupa ljudi. Sretan sam što smo uspjeli vratiti Milan u Ligu prvaka gdje i pripada i želim svima u klubu samo najbolje u budućnosti', napisao je Mandžukić u svom oproštajnom pismu na društvenim mrežama.

No, sa San Sira nije otišao samo tako. Jasno mu je da spletom nesretnih okolnosti i ozljeda nije dao Milanu ono što se od njega očekivalo te se odlučio na više nego ljudski potez. Društvenim se mrežama brzinom munje proširila informacija kako se Mario Mandžukić odrekao plaće za travanj i svibanj te je taj novac uplatio Milanovoj zakladi koja pomaže djeci slabijeg imovinskog statusa!

Podsjetimo, Mandžukić se još ranije odrekao i plaće za ožujak jer je bio ozlijeđen...

'Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih', potvrdio je tada za talijanske medije predsjednik Milana Paolo Scaroni.

Ne treba zaboraviti kako je Mandžukićeva mjesečna plaća u Milanu bila oko 300.000 eura pa je njegov potez još i vrjedniji. Baš je faca taj Mandžo! Svaka čast!