gigi nakon gigija...

Strašan šamar za Milan; iz kluba besplatno odlazi golman od 60 milijuna eura, a najgora je stvar što će pojačati mrske protivnike

28.05.2021 u 08:20

Bionic
Reading

Iz AC Milana su i službeno potvrdili kako Gianluigi Donnarumma (22) definitivno napušta redove 'rossonera'! Problem je u tome što je Donnarumma jedan od najboljih svjetskih golmana, prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura, a on sa San Sira odlazi - besplatno. A još je veći problem nastao kad se doznalo gdje nastavlja karijeru. Navijači Milana su podivljali zbog toga

Suludo stanje u redovima Milana dobilo je i konačnu potvrdu, Gianluigi Donnarumma (22) napušta klub! Da, 'rossoneri' ostaju bez svog prvog golmana, jednog od kapetana, igrača koji je dijete kluba, koji je za Milan debitirao kao šesnaestogodišnjak! Istina, događale su se i veće 'katastrofe', ali ova poprima epske razmjere.

Jer Gianluigi Donnarumma je jedan od najboljih svjetskih golmana, a prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. A iz Milana odlazi kao - slobodan igrač! 'Rossoneri' neće zaraditi ni lipe na njegovom transferu!

'Bio je naš vođa i kapetan. Profesionalci moraju biti spremni i na promjenu sredine. Iznimno je teško završiti karijeru u klubu u kojem je i počinjete. Moramo biti zahvalni onima koji su mnogo dali za klub, a Gigi spada među takve. Nikad nije obezvrijedio klub. Naši se putovi ovdje razilaze i njemu želimo sve najbolje', potvrdio je jedan od glavnih operativaca kluba, legendarni Paolo Maldini.

Dugo su u Milanu pregovarali s Donnarummom, za ostanak su mu nudili godišnju plaću od osam milijuna eura, no sjajni golman i njegov menadžer Mino Raiola tražili su 'okruglo' 10 milijuna eura na godinu te još 15 milijuna eura 'keša' samo za potpis novog ugovora. Tu je 'ljubav' pukla i u Milanu su odlučili jednostavno pustiti Donnarummu...

  • +5
Atalanta Bergamo - AC Milan, Serie A, 23.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Sama ta odluka već je razljutila navijače Milana, no totalno su podivljali kad je objavljeno gdje će Gianluigi Donnarumma nastaviti karijeru. Jer veće poniženje i bolniji šamar od ovog teško da mogu doživjeti. Naime, navodno je Donnarumma sve dogovorio s Juventusom te prelazi u redove najvećih i najomraženijih protivnika!

U cijelom je poslu navodno veliku ulogu odigrao Donnarummin imenjak, legenda svjetskog i talijanskog nogometa Gianluigi Buffon! Baš je Buffon Donnarummin idol, u reprezentaciji je preuzeo ulogu njegovog mentora, a sada ga je na kraju i 'pogurao' prema 'staroj dami'.