SRAMOTA COPA LIBERTADORESA

Užas na ulicama Buenos Airesa; utakmica odgođena za nedjelju, a najžalosnije od svega je ono što je tražila Fifa

25.11.2018 u 09:33

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica Copa Libertadores između River Plate i Boca Juniors igra se u nedjelju (21 sat po hrvatskom vremenu), a uoči utakmice na ulicama grada Buenos Airesa vladalo je opsadno stanje zbog velikih nereda

Prva utakmica dva gradska rivala koji su se po prvi puta u bogatoj povijesti susreli u finalu južnoameričke Lige prvaka završila je 2:2, a uzvratni ogled bio je na rasporedu u 21 sat. Nažalost, morao je biti odgođen, a krivci za to su bili huligani River Platea.

Naime, kad je autobus s gostujućom momčadi kremuo prema stadionu Monumental počeo je kaos. Carlosa Teveza i njegove suigrače Riverovi huligani 'pozdravili' su brojnim bocama i drugim predmetima. Na Bocinom autobusu porazbijana su stakla, a policijska intervencija i pokušaj da rastjera problematične navijače samo je pogoršala stvari. Suzavac kojeg su snage reda ispalile na huligane, ušao je kroz razbijena stakla i u autobus pa je djelovao na igrače, piše goal.hr.

Boca se na kraju, u razbijenom autobusu, uspjela probiti do stadiona, ali nekoliko igrača bilo je ozlijeđeno ili pokazivalo znakove bolesti zbog suzavca. Jedan od onih koji je najviše stradao bio je veznjak Pablo Perez. Prema prvim informacijama, morali su mu pružiti liječničku pomoć jer ga je staklo pogodilo u oko.

Predsjednik kluba Daniel Angelici odmah se sastao sa kolegom iz Rivera Rodolfom D'Onofriom i šefom Conmebola Alejandrom Dominguezom kako bi se dogovorili može li se utakmica nakon svega uopće igrati.

Došlo je do odgode id dva i pol sata, a u međuvremenu su igrači pregledani od strane liječnika. Vodstvo natjecanja je zaključilo da nema razloga da se utakmica dodatno odgađa, a svemu je kumovao i pritisak Fife koja je navodno tražila od Boce da igra zbog televizijskih prava te joj je prijetila diskvalifikacijom ukoliko je ne posluša.

No, naposljetku je ipak došlo do preokreta, jer su ispred stadiona počeli žestoki neredi. Policija se obračunavala s domaćim navijačima, ali i građanima koji su ovu situaciju iskoristili za obračun s policijom, pritom koristeći i gumene metke pa je utakmica odgođena za nedjelju u 21 sat po našem vremenu!

  • +10
Boca Juniors - River Plate, navijači Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia