SVI NA NOGAMA

Užas iz Londona, kanadski sprinter otkrio: Cijeli dan sam bio u mraku, kao vampir!

09.08.2017 u 07:01

Bionic
Reading

Iz hotela u centru Londona, gdje su bili smješteni atletičari, poručili su kako to mjesto nije izvor zaraze koji je kod desetaka sportaša izazvao želučane tegobe, a o svemu javnost izvještavaju i virusom pogođeni sportaši

Nekoliko atletičara Bocvane, Njemačke, Kanade, Irske i Portorika, a koji su odsjeli u Tower hotelu, primilo je liječničku pomoć i bilo u karanteni zbog želučanog virusa te su zbog toga propustili nastupe u svojim disciplinama ili nisu mogli dati sve od sebe.

Ostali natjecatelji su premješteni u druge hotele zbog mjera predstrožnosti.

Svjetska atletska federacija izvijestila je kako se razbolilo oko 30 osoba, a najmanje dvoje je imalo norovirus koji uzrokuje mučninu povraćanje i proljev, a ti simptomi nastupaju 12 do 48 sati nakon izloženosti.

Inače, taj virus može preživjeti par dana izvan tijela, vrlo lako se širi i to je pravi izazov za zdravstvene djelatnike, odnosno kako da zaustave epidemiju.

Oglasili su se i iz hotela Tower, poručili su kako surađuju s IAAF-om kao i liječnicima kako bi se istražilo podrijetlo bolesti, ali da hotel nije izvor zaraze.

'Slijedili smo strogi protokol o higijeni, osigurali da oni koji su se razbolili nisu u kontaktu s drugim gostima, a sva javna područja su temeljito sanirana.'

Jedna od najpoznatijih žrtava bio je kandidat za odličje na 200 metara, atletičar Bocvane Isaac Makwala koji nije mogao trčati u kvalifikacijama.

 'Liječnici su mi rekli da je u pitanju trovanje hranom i da isto imaju i brojni drugi atletičari.'

Virusom je bilo pogođeno najmanje sedam kanadskih atletičara, jedan od njih bio je Eric Hillis koji nije mogao završiti maraton u nedjelju, odustao je nakon nešto više od polovice utrke. Nastradao je i sprinter Kanade Aaron Brown.

'Bio sam u karantetni. Cijeli dan sam bio u svojoj sobi u mraku, kao vampir. Cijelu noć sam se držao za trbuh,' otkrio je Brown.