NAJRUŽNIJI TRENUTAK SP-A

Eskalacija mržnje; Gatlin se zamalo rasplakao; evo što se dogodilo na dodjeli medalja

07.08.2017 u 12:04

Bionic
Reading

U subotu je atletka dobila novog svjetskog prvaka na 100 metara, a dan kasnije bila je i ceremonija dodjele medalja. Oba događaja obilježili su veliki zvižduci prema pobjedniku Justinu Gatlinu

Običan narod još odavno je dao svoj sud o Justinu Gatlinu, američkom sprinteru koji je tijekom karijere dva puta pao na doping, bio kažnjen prvo s dvije, a zatim s osam godina suspenzije i svaki put mu je kazna bila prepolovljena. Gdje god da je nastupao dočekivali su ga zvižduci, a sve je kulminiralo u Londonu gdje je pokvario oproštaj Usain Bolta.

Podsjećamo, Gatlin je u subotu na finalu stotke prvi protrčao kroz ciljnu ravninu (Coleman drugi, Bolt treći), a na njega se tijekom slavlja sručio bijes s tribina. Amerikancu nije pomoglo ni što je kleknuo i naklonio se Boltu.

  • +6
Finale na 100m u Londonu, SP 2017. Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE

Iako je Bolt poslije utrke u svojim istupima bio korektan te je izjavio da je Gatlin zaslužio to zlato, mržnja ljubitelja atletike eskalirala je u nedjelju na dodjeli medalja.

Usain Bolt se popeo na postolje i dobio veliki pljesak i ovacije, i drugoplasirani Christian Coleman dočekan je kako zaslužuje, a zatim se dogodio najružniji trenutak SP-a. Justin Gatlin se popeo na najviše postolje i zatim su krenuli zaglušujući uzvici negodovanja. Nije bilo lako Amerikancu u tim trenucima, izgledalo je kao da će se rasplakati.

Dodjela medalja na 100 m - SP London 2017.

Coleman i Bolt su mu pljeskali, ali ne i više od 50 tisuća gledatelja. Palac dolje prema aktualnom prvaku. 

IAAF ga je pomilovao, jer da mu nije smanjivao kazne danas ga ne bi bilo u Londonu, ali ne i običan puk, on nema milosti za one koji su ukaljali 'kraljicu sportova', i to ne jednom nego dva puta!.

Iako ako želimo biti iskreni do kraja moramo spomenuti da su Britanci, a njih je bilo najviše na tribinama, ispali licemjeri. Imali su i oni 'heroje' koji su padali na doping poput Linforda Christieja pa ga kasnije nisu dočekivali na tako ružan način.   

  • +5
Dodjela medalja na 100 metara na SP-u u Londonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE