IZ ZAGREBA I SIRIJE DO TEL AVIVA

Uz navijače Cedevite i hrvatski vojnici

Bionic
Reading

Mnogobrojni navijači Cedevite došli su podržati svoj klub u Tel Aviv. Ispred Nokia Arene, lijepe dvorane koja prima oko 11.700 gledatelja, prije utakmice Cedevite i Partizana (17.45h) atmosferu je podiglo 200-tinjak navijača naoružanih bubnjevima i svim ostalim navijačkim rekvizitima - zagrebačke Cedevite. No, osim njih, podršku Cedeviti daju i hrvatski vojnici koji su došli iz Sirije

U avionu su bili i mnogobrojni prijatelji i navijači Cedevite: predsjenik HOO-a Zlatko Mateša, zatim Ivan Mišetić, bivši košarkaši Mates Skelin, Jadran Popović, Mate Miliša te bivši trener Cedevite Aco Petrović.

Informacije koje smo uspjeli dobiti na licu mjesta govore da su igrači Cedevite odlično raspoloženi i prepuni samopouzdanja te su uvjereni da će u ponedjeljak igrati u finalu ABA lige.

'Šteta što nema Matjaža Smodiša, to bi bila odlična utakmica. On je jako važan igrać za Cedevitu, a posebno su tužni u njegovoj Sloveniji', kazao nam je prije utakmice američki novinar koji izvještava za slovensku ekipu.

Osim navijača iz Hrvatske, Cedevita je dobila i pomoć u 20-ak vojnika Hrvatske vojske koji služe na Golanskoj visoravni u Siriji. Ovo je prva utakmica nekog hrvatskog kluba na ovim prostorima u pet mjeseci - koliko služe u Siriji na liniji razgraničenja - i svi do jednog su uvjereni da će Cedevita biti bolja od Beograđana. Vozili su se džipovima UN-a oko 250 km kako bi uživo vidjeli jedinog hrvatskog predstavnika na Final Fouru ABA lige.

Za mjesec dana vojnici se vraćaju u svoju bazu u Petrinju, a umjesto njih će doći dečki iz Slavonije.