KAKO DO TRI U NIZU?

Uz najluđe navijače 'medvjedi' idu na sve ili ništa

15.03.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka više nemaju izbora: u naredne tri utakmice moraju pobjeđivati ukoliko žele participirati u finalu doigravanja. Okrnjeni suspenzijama, načeti ozljedama i virozama, već večeras moraju ići na sve ili ništa protiv gostiju iz Klagenfurta

Frank Banham i Joel Prpic suspendirani, Gal Koren i Alan Letang ozlijeđeni, Tomislav Zanoški 'načet', Vjačeslav Truhno i David Brine još skupljaju snagu koju im je oduzela viroza, to je u najkraćim crtama aktualni problem Medveščaka u slaganju rostera za večerašnju polufinalnu utakmicu doigravanja protiv KAC-a. Nemojmo se zavaravati, već samo bez suspendiranog dvojca 'medvjedi' su znatno oslabljeni, a kamoli onda uz sve ostale probleme. A riječ je o petoj utakmici koju Zagrepčani jednostavno ne smiju izgubiti.

Nimalo ne sumnjamo da je na Domu sportova već izvješena bijela zastava. Štoviše, zagrebački oklopnici svjesni su da više ne smiju odigrati kao u utorak u Kleganfurtu, da si ne smiju dopustiti reakcije na sudačke nepodopštine i provokacije suparnika te da je rezultat 3:1 u korist KAC-a, da ih svaki novi eventualni poraz automatski izbacuje iz daljnje borbe za finale Ebela. I znamo da im ne pada na pamet predati se!

Večeras ćemo u Ledenoj dvorani nesumnjivo gledati jako dobru utakmicu; ne samo da će hrvatski i austrijski hokejaši prikazati vrlo dobar hokej, nego će i navijači imati svoju utakmicu na tribinama. Nažalost, nije stvar u tome da će u Dom sportova stići 100-tinjak gostujućih navijača koji će se s ostatkom dvorane nadglasavati pjesmom, nego je problem u najavi prvog čovjeka Ebela da će tužiti navijače zbog uvredljivih transparenata.

Ništa bez navijača!

Utakmica protiv KAC-a igrana u Domu sportova prošle nedjelje bila je možda i najbolja ove sezone kad su u pitanju zagrebački navijači. Strašno navijanje, od kojeg doslovce prolaze trnci, sigurno je pomoglo domaćim hokejašima da ostvare pobjedu 3:2, a tako nešto očekuje se i večeras.

Gospodina Sofrona navodno su pogodili transparenti na kojima su navijači Medveščaka napisali da je prodao čast i ugled lige na račun KAC-a i pomalo nevjerojatno zvuči to da u Europskoj uniji danas još netko uopće i razmišlja o tužbi zbog verbalnog delikta. Zamislite samo koliko bi navijača Dinama završilo na doživotnoj robiji kad bi se Zdravko Mamić vodio logikom Karla Sofrona. Jasno, to je problem čelnika Ebela, no takva najava sigurno neće pomoći popularizaciji natjecanja.

Večeras u 19.15, dakle, 'medvjedi' kreću po prvu od tri uzastopne pobjede. Bit će to i posljednja utakmica kazne za Prpica, pa bi već u nedjeljnoj utakmici u Klagenfurtu roster mogao biti znatno osvježen.

Polufinale doigravanja: Medveščak - KAC 1:3
1. utakmica: Medveščak - KAC 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
2. utakmica: KAC - Medveščak 1:4 (1:0, 2:0, 1:1)
3. utakmica: Medveščak - KAC 3:2 (2:0, 0:0, 1:2)
4. utakmica: KAC - Medveščak 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)