napušta li United?

Uz Cristiana Ronalda spominju se tri kluba, a jedan je jako zanimljiv; to je najveća želja žene koja u njegovom životu ima poseban status

22.06.2022 u 11:05

Bionic
Reading

Iako je već u 38. godini života, Cristiano Ronaldo još je uvijek 'gladan' nogometnih uspjeha. Trenutno skuplja snagu na Balearima, kako bi što spremniji ušao u novu sezonu. No, ovih se dana mnogi pitaju u čijem će dresu igrati

Prošlog ljeta preselio je iz Juventusa u 'svoj' Manchester United, s kojim ima potpisan ugovor na još jednu sezonu.

Naravno, po Ronaldovim postupcima i izjavama ne može se ni pretpostaviti da ima želju napustiti Crvene vragove, no nekoliko detalja sugerira da bi do takvog raspleta ipak moglo doći.

Prvi i najveći razlog jest neuspjeh Uniteda u prošloj sezoni, odnosno što se nije uspio plasirati u Ligu prvaka. A svi znamo koliko Ronaldu znači baš to natjecanje.

Drugi, a ništa manje bitan jest i taj što na klupu kluba s Old Trafforda, nakon Ralfa Rangnicka dolazi Erik ten Hag, nizozemski stručnjak, čija je nogometna ideja nešto drugačija od Ronaldovih razmišljanja. I pitanje je hoće li njih dvojica moći surađivati.

I zato se su se kao opcije u nekoliko inozemnih medija pojavila tri kluba koja bi, navodno, mogla biti nove Ronaldove destinacije.

Prvi je lisabonski Sporting, ujedno i želja žene posebne u Ronaldovom životu, to jest njegove majke. Jer baš iz tog kluba u ljeto 2003. godine Portugalac je kročio na najveću nogometnu scenu. Osim toga, sa zeleno-bijelima Ronaldo bi igrao i Ligu prvaka.

Drugi klub kojeg se veže uz Ronaldovo ime je Roma, a talijanski mediji uvjeravaju da je Jose Mourinho 'razlog', jer svojevremeno su surađivali u madridskom Realu, te da su i odrađeni prvi kontakti.

Posljednji, možda i najmanje vjerojatni klub u kojem bi Ronaldo mogao igrati od ovog ljeta jest minhenski Bayern. Naime, za početak Bavarci moraju vidjeti kako će se rasplesti priča s Robertom Lewandowskim, odnosno hoće li Poljak otiči i napuniti blagajnu njemačkog kluba. Ali čak i da Lewandowski napusti klub, s obzirom na to da je već dogovoren dolazak Senegalca Sadia Manea, upitno je ima li smisla angažirati Ronalda.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti hoće li se išta od ovih nagađanja realizirati ili su to samo priče kojima se ovih dana, dok nema konkretnih vijesti, puni novinski prostor.