HRVATI SLAVILI 4:2

Uz Ćirine savjete Škoti već u četvrtak dobili 'po repu'

06.06.2013 u 20:21

Dvoboj hrvatskih i škotskih navijača

Izvor: Cropix / Autor: Admir Buljubašić / CROPIX

Bionic
Reading

Ako je suditi po uvertiri, Štimčevi izabranici u petak neće imati problema sa Strachanovima. Naime, prijateljski su dvoboj, unatoč strašnom pljusku koji je desetak minuta prao okupljene na Zagrebellu, odigrale navijačke skupine dviju reprezentacija, a slavili su Uvijek vjerni sa 4:2

Da su Škoti rado viđeni gosti u Hrvatskoj, to je znano, no klub navijača hrvatske reprezentacije Uvijek vjerni otišao je još korak dalje pa je s članovima škotske 'družine' Tartan Army odigrao i prijateljsku, ali pravu mušku utakmicu, koju je u pravi spektakl pretvorio i pljusak koji je igrače i znatiželjnike u Zagrebellu prao dobrih desetak minuta prvog poluvremena.

U prvom dijelu naši su se bolje snašli te poveli sa 2:0. U nastavku, a igralo se dva puta po 35 minuta, Škoti su stigli do izjednačenja, ali u tom lovu su se potrošili, pa su naši, uz savjete i poneki simpatični povik 'starog lisca' Miroslava Ćire Blaževića, postigli dva pogotka za konačnu 4:2 pobjedu.

'Čak nas ni kiša nije uplašila. Igrali smo, družili se i uspostavili još prijateljskiji odnos sa Škotima. No moram reći da sam ponosan na svoje suigrače, koje smo skupili iz svih krajeva Lijepe Naše, ali i dijaspore, Njemačke, Austrije... Doduše, pitanje je kako bismo prošli da nas Ćiro na poluvremenu nije upozorio na neke detalje. Sada ćemo se lijepo malo opustiti i spremni ćemo na dvoboj u petak', prenio je dojmove kapetan momčadi Uvijek vjernih Josip Vjevo Kovačević

Inače, nije to jedina zajednička aktivnost navijača. U petak će u prostorijama Uvijek vjernih u Frankopanskoj uručiti donaciju udruzi Plačić gore, a kako doznajemo, prikupljeno je oko 20-ak tisuća kuna. Tijekom popodneva, točnije od 16 sati, kod Dinamovog stadiona bit će organizirana Fan zona, a navijače će zabavljati hrvatski, ali i škotski DJ.