RAZLOZI TEŠKOG PORAZA

Utučeni Španjolci ne mogu doći k sebi; evo što su poručili Slovencima

15.09.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Španjolci su se oprostili od obrane europskog zlata. Slovenija ih je u polufinalu razbila 92:72. Poslije utakmice španjolski košarkaši i izbornik djelovali su utučeno, ali svi oni misle da su naši susjedi zasluženo slavili

Španjolska već dugo nije izgledala tako nemoćno. Najbolja europska reprezentacija posljednjih deset godina nije imala rješenja za razigrane Slovence.

Najveća zvijezda Španjolaca Pau Gasol na terenu je izgledao posebno ljutito. Nije mu se svidjela agresivna obrana Slovenaca, često je bez razloga pogledavao prema sucima. Ipak, poslije utakmice ostao je korektan.

  • +16
Slovenija - Španjolska, polufinale Eurobasketa 2017. Izvor: Reuters / Autor: OSMAN ORSAL

'Moramo se srediti i pripremiti za sljedeću utakmicu, jer još uvijek možemo osvojiti medalju i s radošću napustiti Eurobasket. Moramo biti svjesni te prilike i vrijednosti bronce. Nakon svih nesreća s ozljedama to bi bio veliki uspjeh,' rekao je Gasol te dodao:

'Ovo je za nas bio težak poraz, ali moramo im odati priznanje jer su igrali jako dobro. Imali su nevjerojatan postotak šuta za tri poena. Sve im je ulazilo. Bez obzira na te ubačaje zasluženo su došli do finala. To je momčad koja je igrala vrlo dobro, s vrlo dobrim igračima i visokom razinom želje za uspjehom. Pokušali smo, ali to nije bila naša noć.'

Slovenija - Španjolska 92:72, polufinale Eurobasketa 2017.

Sergio Rodriguez je bio kratak...

'Nismo uskladili ritam utakmice niti u jednom trenutku, a Slovenci su bili dobri u obrani i još bolji u napadu. Moramo im čestitati, preboliti poraz, odmoriti se i pripremiti za jednako važnu utakmicu za treće mjesto,' rekao je Rodriguez.

I Willy Hernangomez uputio je čestitke pobjedniku.

'Bili su zaisza jako dobri i preostaje nam samo da im čestitamo, no za njihov uspjeh mi snosimo najveći dio krivice, a pogađali su i nekoliko teških šuteva, posebno u prvom dijelu. Moramo se sada okrenuti susretu za brončano odličje,' govorio je Hernangomez.

I za kraj utučeni izbornik Sergio Scariolo koji nije mogao vjerovati što se to dogodilo na parketu.

'Slovenci su bili vrlo dobri, a razlika u njihovu korist došla je tricama. U trećoj četvrtini pala nam je koncentracija, željeli smo brzo odgovoriti što je rezultiralo izgubljenim loptama i brzopletim šutevima. No Slovenci igraju sjajno od prve utakmice, sve su pobijedili i zaslužili su finale. Naš cilj ostaje isti kao i prije Eurobasketa – medalja. Razočarani smo, ali moramo čestitati suparniku i sjetiti se da još možemo do medalje.'

  • +3
Eurobasket, polufinale: Slovenija - Španjolska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA