sastanak u 'officeu'

Utorak će pokazati koliko Davor Šuker uistinu cijeni i želi Zlatka Dalića

13.11.2017 u 22:16

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik, koji je u Ukrajinu i Grčku otputovao kao v.d., tijekom utorka bi trebao sjesti za stol s predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom i dogovoriti detalje ugovora

Početkom listopada, kada je Finska na Rujevici otkinula dva boda Hrvatskoj, među čelnicima HNS-a nastala je panika i već tijekom noći održana je telefonska sjednica na kojoj je izglasano nepovjerenje Anti Čačiću.

Naravno, do utakmice u Ukrajini nisu imali puno vremena i preko noći ponuđena je izbornička stolica Zlatku Daliću, nogometnom stručnjaku koji je zadnjih godina radio na Bliskom istoku.

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Uspio je Dalić u samo jednom treningu i na nekoliko sastanaka podići samopouzdanje igrača te hrabrom i kombinatornom igrom, posebice u drugom dijelu, i dva gola Andreja Kramarića izboriti drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije protiv Grčke.

Ali već tada se postavljalo pitanje hoće li v.d. postati izbornik na duži rok? Prema informacijama koje su tada stizale, Daliću je tada bio ponuđen ugovor, ali ponosni Livnjak nije ga želio potpisivati kako netko ne bi pomislio da se želi uhljebiti. I cijelo je vrijeme govorio - 'samo da prođemo Grke, dogovorit ćemo se za minutu'.

Eto, sada je Dalić apsolvirao Grke, a nominalno prvi čovjek HNS-a Davor Šuker potvrdio - 'sjest ćemo u officeu, nećemo ovdje na stadionu u Grčkoj'. A taj je sastanak najavljen ovog utorka.

Ono što je sporno, ili barem mi tako mislimo, jest to hoće li Zlatko Dalić moći formirati svoj stručni stožer, u kojem bi se trebao naći i - Dražen Ladić. Šuker je i na tu temu rekao 'moramo vidjeti koga Dalić želi'. Iako svi znamo da Dražen Ladić 'žulja' Dinamovog savjetnika Zdravka Mamića.

Međutim, ako je suditi prema svim ovim najavama, čini se da problema ne bi smjelo biti - jer aktualni v.d. izbornik Dalić rekao je da ne odstupa od svojih stavova. Nadajmo se da neće ni Davor Šuker te da će blagosloviti Dalićevu slobodu izbora članova stručnog stožera te da ćemo od utorka imati kompletan tim koji će Hrvatsku voditi na SP u Rusiju.

Ugovor koji će Dalić dobiti na potpis bit će prilika da vidimo koliko Šuker cijeni Dalićevu hrabrost i hazardersku odluku da se preko noći primi teškog posla.

'Naravno da vjerujem da ova generacija može izaći iz sjene Vatrenih. Uvjeren sam da ćemo u Rusiji biti sjajni. Ovi su igrači na okupu 10-ak godina, a nikako da naprave veliki iskorak. Vrijeme je za to, vrijeme je za velike stvari. Napravit ćemo to zajedno', prije nego je otišao na zasluženi odmor rekao je Zlatko Dalić, koji je po povratku iz Atene cijelog dana odrađivao medijske obveze.