EKSKLUZIVNO

Iskreni Dalić otkrio zašto je bez ugovora i najavio igračke promjene

16.10.2017 u 16:28

Bionic
Reading

Bivši nogometaš, a potom i trener, koji se zadnjih sedam godina dokazivao na arapskom poluotoku, Zlatko Dalić, primio se prije desetak dana nezahvalnog posla, odnosno vođenja reprezentacije u ključnoj utakmici za odlazak na SP u Rusiju

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će doznati tko će joj biti suparnik u dodatnim kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine. A samo dan prije, doznala je i da će na njenoj klupi u te dvije utakmice - biti Zlatko Dalić i da će domaćin utakmici u studenom biti Zagreb odnosno Dinamov stadion u Maksimirskoj ulici.

  • +17
Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Naravno, to nakon njegove odluke da stavi 'glavu na kocku' i samo 48 sati prije teške i neizvjesne utakmice u Kijevu pokuša razbuditi momčad, a koja je mogla značiti i kraj hrvatskih nadanja, nije uopće smjelo biti sporno.

Međutim, kako pri pozivu na klupu taj detalj nisu ni spominjali, onda je bilo neizvjesno hoće li Dalić sjediti na klupi i u dodatnim kvalifikacijama, a predsjednik HNS-a Davor Šuker očito je taktizirao i nije htio razmišljati dugoročnije.

Rezultat toga svega je da Hrvatska i njeni navijači osam dana ne znaju tko će voditi reprezentaciju, a koja je glavni projekt Šukera i saveza kojem je na čelu.

Ipak, odluka Izvršnog odbora HNS-a je očekivana i zaključak je da će Dalić biti na klupi  reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama.

'Ja sam se već tijekom vikenda čuo s predsjednikom saveza Davorom Šukerom, tako da smo do danas čekali i službenu potvrdu', javio se raspoloženi Zlatko Dalić iz Varaždina.

Ono što nas sve pomalo čudi jest odluka da sjedite na klupi bez ugovora?

'To je bila ustvari moja želja, jer želim pokazati svima kako mi je u glavi samo uspjeh reprezentacije. Ako prođemo u Rusiju, lako ćemo se dogovoriti, za sekundu. Ali ako ne prođemo, što ja smatram da bi bio neuspjeh, onda bi bilo nekorektno da ostajem, da sam zaštićen ugovorom', dodao je Dalić i još nešto naglasio.

'Nadam se da će sada svi navijači stati uz nas i dati nam podršku. Jer kao što ja vjerujem u igrače i u samog sebe, zato i nisam htio ugovor, tako bi htio da i navijači vjeruju u nas'.

Hoće li biti kakvih igrački promjena? Nemate puno vremena, neki su igrači ozlijeđeni?

'Već sam pričao s nekima,i još ću. U svakom slučaju, razmišljam o Striniću i Leovcu, trebam nam igrač za lijevi bok. Osim toga, ima i mladih igrača, poput Vlašića, Brekala, Rebića. A moram vidjeti u kakvom su stanju i ozlijeđeni odnosno igrači koji se oporavljaju, poput Kovačića, Pjace, Kalinića, Brozovića... Imamo posla, ali ne baš puno vremena, no siguran sam da svi skupa želimo u Rusiju'.

Osim s igračima pričate i s kolegama, o popuni mjesta u stručnom stožeru?

'Istina. Pričam se nekima, ali njihova imena neću sada objavljivati. Jedino je sigurno da Marijan Mrmić ostaje'.

I za kraj, Zlatko Dalić je poručio:

'Nisam postavljao nikakve uvjete, osim da sam samostalan, da su sve odluke moje i da samo rezultat odlučuje o mojoj sudbini'.