previše pogrešaka

Utakmica Barcelone i PSG-a bila mu je posljednja...

10.03.2017 u 18:18

Bionic
Reading

UEFA je odlučila kazniti njemačkog suca Deniza Aytekina zbog lošeg dijeljenja pravde u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a koju je Barca dobila 6:1

Previše je prigovora s obje strane bilo na njemačkog suca turskih korijena Deniza Aytekina zato što nije dobro odradio svoj posao u meču Barcelone i PSG-a.

Kontroverznim je i nadasve lošim odlukama doveo do burnih reakcija nakon utakmice - dojam je da se jednostavno izgubio i popustio pod nevjerojatnim pritiskom na Nou Campu. Dosudio je dva nepostojeća penala za Barcelonu (na Neymaru i Suarezu), a nije sudio očiti jedanaesterac za PSG nad Angelom Di Mariom. To su mu tri najveća grijeha, no popis manjih pogrešaka je podugačak.

Njegovim suđenjem nije bio zadovoljan ni Luigi Collina, legendarni sudac koji je danas jedan od čelnika sudačke organizacije u sklopu Uefe, pa je i logična odluka da Deniz Aytekin ove sezone više NEĆE suditi utakmice Lige prvaka!

Njemački nogometni savez zasad se nije izjasnio i čini se da će bundesligaške utakmice suditi i dalje, no pitanje je koliko mu nakon svega čelnici DFB-a i njihove sudačke organizacije mogu vjerovati. Možda čovjeku nakon ovakvog kiksa jednostavno treba odmor...