enrique lud od sreće

Pogledajte kako se trener Barcelone ozlijedio slaveći pobjednički gol

09.03.2017 u 14:37

Bionic
Reading

Barca je ostvarila povijesni uspjeh, dostigla je zaostatak od četiri gola iz prve utakmice protiv PSG-a, na Nou Campu je slavila 6:1. Gol za plasman u četvrtfinale Lige prvaka pao je u 95. minuti

O uzvratnoj će se utakmici osmine finala Lige prvaka između Barcelone i PSG-a pričati još tjednima. Barca je napravila ono što nikome dosad u povijesti nije uspjelo, nadoknadila je četiri gola zaostatka. Slavili su Katalonci 6:1, pobjednički je gol zabio Sergi Roberto doslovno u posljednjim trenucima utakmice, u 95. minuti.

Erupciju oduševljenja na stadionu na kojemu je gotovo 97.000 navijača slavilo sa svojim ljubimcima teško je uopće i opisati. Možemo misliti kako je tek bilo treneru Barcelone Luisu Enriqueu, kakav je stres proživljavao.

A onda, u 95. minuti. Šou samo takav. Gol za 6:1 odveo je Barcu u četvrtfinale Lige prvaka, a trenera Enriquea možda i u bolnicu! U trenutku slavlja doslovno je uklizao u teren, grlio igrače i suradnike.

'Čini mi se da sam ostavio neke ligamente na terenu', rekao je Enrique uz bolnu grimasu. No sva je bol nestala, pobjeda liječi sve.

'Ma, nema veze. Vrijedilo je! Da, pao sam na koljena, uklizao', pojasnio je trener Barcelone pomalo šepajući.

Slast povijesne pobjede nitko mu nije mogao oduzeti, koliko god svi pričali o dva darovana penala.

'Hvala svima koji su vjerovali u nas poslije onih 4:0. Pobjedu posvećujem njima. Ovo nije ekshibicija, ovo je nogomet. Mislim da nitko od mojih igrača niti u jednom trenutnu nije prestao vjerovati u uspjeh. Momčad je odlično reagirala i nakon primljenog gola. Sve smo riskirali i isplatilo se. Rijetko kad dobijete ovakvu priliku, a sad je bio red na nas', rekao je Luis Enrique koji je i uoči sraza s PSG-om bio samouvjeren.

'Ako PSŽ može da postigne četiri gola, zašto mi ne bismo mogli šest?' poručio je prije povijesne utakmice, da bi nakon svega emotivno dodao:

'Ovu noć teško možemo opisati riječima jer je imala predložak horor filma sa spektakularnim početkom na Camp Nouu kakav sam rijetko kad viđao i s maksimalnim zalaganjem igrača. Oni uvijek daju sve od sebe, ali ovo je bio maksimum maksimuma! Preokrenuli smo rezultat u posljednjim trenucima, baš kao što i treba biti epski preokret. Ovu noć neće zaboraviti niti jedno dijete. Neće ju zaboraviti niti jedna odrasla osoba koja je bila ovdje. Djeca će ju pamtiti zauvijek.'

Za kraj je Luis Enrique samouvjereno zaključio:

'To što smo u četvrtfinalu neće leći dobro ostalim momčadima jer smo uvijek među favoritima za osvajanje naslova. Dok god postoje šanse, naš je cilj osvajanje Lige prvaka. Još na pripremama uoči sezone govorio sam vam da nam je cilj trostruka kruna, osvojiti sve!'