PRVACI PREKINULI NIZ

Uskrs u Iranu! Ponovno zabija bivši Dinamov heroj

07.04.2015 u 10:29

Bionic
Reading

Kroz Dinamo su u posljednjem desetljeću prošla 'dva vagona' stranaca, ali slabo koji je ostavio tako upečatljiv dojam kao neumorna kamerunska radilica Mathias Chago

Mathias Chago u Dinamo je došao iz osječkog Metalca i u plavom dreszu upisao 11 službenih nastupa koje je garnirao s osam pogodaka. Isticao se po sjajnom dubinskom pasu, neumornoj trci i urođenoj inteligenciji na terenu koja je njegov nogomet uvijek činila toliko jednostavnim.

Na žalost, medostajalo je sreće. Nakon upečatljive sezone pod kormilom Josipa Kužea Mathias je počeo nizati bizarne ozljede i zdravstvene tegobe zbog kojih je godinama pauzirao s tek povremenim povratcima na teren, da bi na posudbi u istri podsjetio koliko je kvalitetan igrač. U Dinamu više priliku nije dobio, a nakon epizode u Lokomotivi otisnuo se u Iran.

Trener Dragan Skočić (kojega su u Rijeci nekada zvali Mr 100%) pozvao je Chagu i Leonarda Mesarića i od dvojice zapostavljenih igrača s hrvatskih travnjaka napravio standardne prvotimce u redovima aktualnog iranskog prvaka. U 22. ligaškom nastupu Chago je i zabio prvi gol.


Esteghlal, s kojim se Foolad prošle sezone uspješno hrvao za naslov do posljednjeg kola, je poveo 0:1 no Foolad se u zadnjih 20 minuta vratio golovima Sharifata i Chage. Mathias je primio loptu na svojoj desnoj strani, gurnuo loptu na dvadesetak metara i pogodio za pobjedu.

Dragan Skočić je skakao od sreće, ova pobjeda i njemu je veliko rasterećenje obzirom da je Foolad prolazio kroz krizno razdoblje od četiri utakmice bez pobjede. Imao je Chago do kraja utakmice još jedan odličan šut i treću priliku, ali jedan gol za tu večer bio je dovoljan. Posljednji gol Chago je bio zabio u kolovozu 2013. Zadru u dresu Lokomotive...