strah od blamaže

Usain Bolt nakon bolnog oproštaja još odlučniji: Nikad više!

14.08.2017 u 09:44

Bionic
Reading

Nakon što je zbog ozljede ostao bez medalje s jamajkanskom štafetom na SP-u u Londonu, Usain Bolt još je odlučniji da se neće nikad vratiti iz mirovine...

Jamajkanski 30-godišnji velikan svojem nizu zlatnih medalja u Londonu nije uspio dodati niti jednu, a u posljednjem nastupu sa štafetom zbog bolova u bedru morao je stati pa je njegov oproštaj od atletike završio prilično neslavno.

  • +5
Ozljeda Usaina Bolta u posljednjoj utrci karijere Izvor: Reuters / Autor: LUCY NICHOLSON

Usain Bolt svejedno ostaje najveći atletičar svih vremena i jedan od najvećih sportaša, s osam zlatnih olimpijskih medalja (jedna mu je oduzeta u štafeti zbog dopingiranog Cartera) te osam titula na SP-u, kao i nedodirljivim svjetskim rekordima na 100, 200 i 4X100 metara.

No, iako mnogi smatraju da Bolt nije prestar i da bi mogao izdržati sve do Igara u Tokiju, on o mirovini u koju je ušao nakon Londona ne razmišlja.

'Žalosno je što sam morao otići na ovakav način, ali vidio sam previše ljudi koji su se umirovili pa onda vratili u sport te sve pogoršali i osramotili se,' naglašava Usain Bolt i zaključuje:

'Ja neću biti jedan od tih ljudi.'

  • +4
Usain Bolt Izvor: Reuters / Autor: ERIC GAILLARD

Usainu ostaje bronca na 100 metara kao posljednja utjeha pa ne odlazi nezadovoljan s Otoka.

'Ovo prvenstvo neće promijeniti ono što sam napravio u karijeri. Dokazao sam se kroz godine. Netko mi je rekao nakon poraza na 100 metara: Usain, ne brini, Muhammad Ali također je izgubio borbu, nemoj se nervirati,' kaže legendarni sprinter koji već ima planove za mirovinu:

'Prvo što su napraviti je dobro se zabaviti. Popiti i opustiti se.'