MALO JE NERVOZAN

Urugvaj nokautirao Argentinu; Messi divljao, udarao laktom, hvatao za vrat...

17.11.2023 u 09:14

Bionic
Reading

Urugvaj je sinoć nanio prvi poraz svjetskim prvacima Argentincima u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026. godine, svladavši ih u Buenos Airesu pred 57.200 gledatelja sa 2-0

Ronald Araujo zabio je prvi pogodak za Urugvajce u 40. minuti, što je bio prvi gol koji je Argentina primila nakon finala Svjetskog prvenstva u Katru, a u 87. minuti je na 2-0 povećao Darwin Nunez nakon kontre.

Utakmicu je obilježio incident među igračima. Urugvajac Mathias Olivera započeo je svađu s Argentincem Rodrigom De Paulom. Verbalni sukob se počeo smirivati kada se u sukob uključio Lionel Messi te laktom u prsa udario Urugvajca te ga rukom primio za vrat. Nastalo je veliko naguravanje mešu igračima, a Messi se iz svega provukao bez kartona.

Brazil je pak doživio drugi uzastopni poraz nakon što je u Barranquilli izgubio 1-2 od Kolumbije. Iako su Brazilci poveli golom Gabriela Martinellija nakon samo tri minute igre, Luis Diaz je Kolumbiji osigurao pobjedu i tri boda pogocima u 74. i 78. minuti.

Nakon poraza Argentina je i dalje prva sa 12 bodova, a Brazil je pao na peto mjesto i ima sedam bodova. Urugvaj je ostao na drugom mjestu, ali samo dva boda bliži susjedima koje je pobijedio prvi put nakon 2013. godine. Kolumbija je nakon pet odigranih utakmica napredovala na treće mjesto i ima devet bodova.

U preostalim utakmicama Bolivija je pobijedila Peru 2-0 i tako se podigla s dna ljestvice. Tamo je sada Peru. Utakmice Venezuele i Ekvadora te reprezentacija Čilea i Paragvaja završile su bez golova.

U sljedećem kolu, 22. studenog na Maracani igraju Brazil i Argentina, a preostale su utakmice Paragvaj - Kolumbija, Ekvador - Čile, Urugvaj - Bolivija i Peru - Venezuela.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore