NE MOŽE DRAMATIČNIJE

Još jedna reprezentacija izborila Euro i to na kakav način, sedma minuta nadoknade...

16.11.2023 u 20:40

Bionic
Reading

Pogotkom u sedmoj minuti sudačke nadoknade Mađarska je na gostovanju u Bugarskoj izborila remi 2-2, osvojivši bod kojim je osigurala plasman na EURO 2024. u Njemačkoj

Mađarskoj je u Bugarskoj trebao barem bod ili da kasnije večeras Crna Gora ne svlada Litvu kako bi osigurala jednu od prve dvije pozicije u skupini G.

Na koncu su Mađari u dramatičnoj utakmici izvukli bod i sada imaju nedostižnih sedam bodova više od trećeplasirane Crne Gore ispred koje su još dvije utakmice.

Mađarska je tako postala deseta reprezentacija koja je osigurala EP nakon Engleske, Francuske, Španjolske, Belgije, Portugala, Turske, Škotske, Austrije i domaćina Njemačke.

Gosti su u susretu igranom u Sofiji poveli u 10. minuti golom Martina Adama. Spas Delev je u 24. minuti izjednačio, no Bugarska je od 37. minute igrala bez isključenog Valentina Antnova. Međutim, u 57. minuti i Mađari su ostali s igračem manje nakon što je isključen Miloš Lerkez.

Domaćin je okrenuo rezultat golom Kirila Despodova u 79. minuti iz penala, a kada se već činilo da će Bugari upisati prvu pobjedu, Alex Petkov je nesretno skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 2-2 i veliko mađarsko slavlje.

Bugarska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2024. Izvor: Profimedia / Autor: Nikolay DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Večeras se u ovoj skupini još sastaju Crna Gora i Litva. Mađarska vodi sa 15 bodova, Srbija ima 13, Crna Gora 8, Litva 6, a Bugarska 3 boda.

U skupini A je i prije ovog kola sve bilo riješeno - već u listopadu kvalificirale su se reprezentacije Španjolske i Škotske, a tek u zadnjem kolu doznat ćemo i tko će biti pobjednik skupine.

Trenutačno vodi "Furija" koja je na gostovanju u Limassolu pobijedila Cipar sa 3-1. Španjolcima je bilo dovoljno tek pola sata kako bi razriešili pitanje pobjednika golovima Laminea Yamal (5), Mikela Oyarzabala (24) i Joselua (28). Smanjio je Kostas Pileas u 75. minuti.

U drugom susretu Gruzija i Škotska su remizirale 2-2. Oba gola za Gruziju zabio je napadač Napolija Kviča Kvaratškelia (15, 57), dok je za Škote strijelac bio veznjak Manchester Uniteda Scott McTominay (49, 90+3).

Španjolska vodi sa 18 bodova, Škotska ima dva boda manje, Norveška je na 10, Gruzija ima 8, a Cipar je na nuli. U zadnjem kolu sastaju se Španjolska i Gruzija, te Škotska i Norveška.

U skupini F Austrija je na gostovanju pobijedila Estoniju sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice.

Austrijanci sada imaju 19 bodova, dva više od Belgije koja ima i susret manje, ogled protiv Azerbajdžana. Austriji su pobjedu donijeli Konrad Laimer (26) i Philipp Lienhart (40).

Azerbajdžan je pobijedio Švedsku sa 3-0 u susretu koji nije imao neku važnost, a strijelci su bili Emin Mahmudov (3, 89) i Renat Dadasov (6). Domaćin je od 57. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Bahlul Mustafazade.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'