MARAKANA ČEKA HRVATSKU

Upozorenje srpskim navijačima koje je postalo predmet sprdnje

29.08.2013 u 13:52

  • +13

Hrvatska - Srbija 2:0

Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Bionic
Reading

Nogometni savez Srbije poduzima sve što je potrebno kako bi kvalifikacijska utakmica protiv Hrvatske, koja se igra 6. rujna (petak, 20.45), prošla bez incidenata iako je poznato da je organizirani dolazak hrvatskih navijača - zabranjen. U Zagrebu je, podsjećamo, bilo 2:0 za Hrvatsku, a utakmica je prošla bez ijednog incidenta. Organizacija savršena!

Kako bi na beogradskoj Marakani i oko nje organizacija prošla savršeno, Savez je objavio niz pravila kojih se navijači moraju pridržavati.

Kako prenosi portal Blic u FSS je održan organizacijski sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Saveza zaduženi za sigurnost, zatim predstavnici policije i BIA (sigurnosno-informativna agencija), komesar za sigurnost FK Crvena zvezda i predstavnici agencije Ineks Imogard koja će biti angažirana na ovoj utakmici.

Tako se u opširnom priopćenju, koje možete pročitati OVDJE, osim uobičajenih 'pravila ponašanja' nalazi i puno bizarnih podataka poput toga što je sve zabranjeno unositi na stadion. Naravno, ubrzo je ovo priopćenje postalo 'predmet sprdnje' u cijeloj Srbiji…

Tako osim uobičajenih upozorenja kako je zabranjeno unošenje pirotehničkih sredstava, alkoholnog pića, vatrenog oružja te predmeta koji bi se mogli koristiti za rezanje, ubod, udarac i drugi oblik povređivanja u priopćenju piše kako je zabranjeno unositi nezgrapne predmete kao što su ljestve, stol, stolica, kofer i drugo.

Naravno da je ovo uobičajena procedura i da se u priopćenju nalazi sve što im je moglo pasti na pamet, ali zaista je nevjerojatno da se navijači upozoravaju da na stadion ne unose – ljestve. Možda je to bilo popularno prije 30-ak godina kako bi gledatelji iz zadnjih redova bolje vidjeli teren, ali za kada se spominje u kontekstu Marakane i 'utakmice godine' ispada kako je sve ispalo smiješno.

Nakon opširnog priopćenja piše još kako će svakome tko se ne pridržava uputa izdanih od navedenih lica biti uskraćeno pravo boravka na stadionu te će protiv istoga biti poduzete zakonom predviđene mjere.