HRGOVIČ KAO PARLOV

Upoznajete njemačkog boksača visokog dva metra i teškog 115 kg!

15.08.2015 u 20:56

Bionic
Reading

Hrvatski superteškaš Filip Hrgović zauvijek će pamtiti blagdan Velike Gospe 2015 godine kada je u bugarskom Samokovu jurišao na titulu prvaka Europe. Međutim, nema sumnje kako će upamtiti i snažnog njemačkog borca Floriana Schulza koji mu je stajao na putu kako bi ponovio uspjeh legendarnog Mate Parlova, posljednjeg Hrvata koji se okitio titulom Prvaka Europe (meč je oko 20:00)

U finalu Europskog boksačkog prvenstva (subota, oko 20:00 sati) u super teškoj kategoriji iznad 91 kilograma našeg Filipa Hrgovića čeka gorostasni Nijemac Florian Schulz. Dva metra visoki i 115 kilograma težak boksač je sinoć u polufinalu iznenađujuće svladao domaću uzdanicu Petra Belberova.

Sam način na koji je Schulz prošao u polufinale poziva na oprez u taboru Leonarda Pijetraja. Nijemac je, naime, protiv sebe imao dvoranu navijača i favoriziranog protivnika. Nakon prve runde koju je dobio na bodove, Belberov se vraća te mu sva tri bodovna suca daju drugu dionicu. S obzirom na "domaće suce" i Bugara koji je treću rundu uglavnom držao svog protivnika, dojam je da je Schulzu vrlo vjerojatno trebao prekid za prolaz u finale. Dvadesetak sekundi prije kraja snažni Nijemac je pogodio seriju od tri udarca i Belberovu su noge zaklecale. Sudac je krenuo brojati, no vrlo brzo je prekinuo meč, piše specijalizirani portal fightsite.hr.

Nema dvojbe da je Hrgović tehnički puno bolji boksač od svog protivnika u današnjem finalu. "Hrga" je i znatno brži te je dojam da je u fizički vrhunskoj formi stigao na ovo prvenstvo. Ipak, snažni Nijemac je opasnost za svakoga pa Hrgoviću sigurno neće biti lako. No, on je već naglasio - "Posao moram odraditi do kraja".

Pogledajte u video prilogu polufinalni meč Schulza i Belberova.