SUSRET NA POLJUDU

Uoči utakmice s Portugalom oglasio se bivši kapetan Hrvatske Darijo Srna; evo što mu je posebno žao...

17.11.2020 u 10:50

Bionic
Reading

U šestom kolu Lige nacija, na Poljudu od 20.45 sati, igraju Hrvatska i Portugal, a utakmicu je najavio bivši kapetan naše reprezentacije Darijo Srna

Hrvatska se bori za ostanak u elitnoj skupini A Lige nacija, a kako bi si povećala šanse mora večeras slaviti u dvoboju s Portugalom koji više nema prilike za prvo mjesto (Francuska). No današnji suparnik je uz Francusku, Brazil i Škotsku jedna od reprezentacija koju 'Vatreni' nikada nisu pobijedili. Naravno, računajući samo reprezentacije s kojima je Hrvatska igrala više od jednom.

Svjetski doprvaci su protiv aktualnih europskih prvaka igrali šest puta upisavši pet poraza i jedan remi uz razliku pogodaka 2:12.

Zanimljivo je da se upravo poslije utakmice s Portugalom (osmina finala i poraz 1:0), na Euru 2016., oprostio dugogodišnji kapetan Darijo Srna koji je i rekorder 'Vatrenih' sa 134 nastupa (Luka Modrić mu je blizu sa 132).

'Igrali smo tako dobro, bili smo bolji, ali Portugal je imao više sreće. Vjerujem da bismo igrali finale da nismo naletjeli na Portugal, ali ne pobjeđuje uvijek bolja momčad', prisjetio se Srna za list Record te se dotakao reprezentativnih dana.

  • +13
Hrvatska trening Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

'Bila mi je čast igrati za moju zemlju. Nedostaje mi reprezentacija. Moje srce će uvijek biti crveno-bijele boje.'

Nešto o večerašnjoj utakmici...

'Očekujem dobru utakmicu. Žao mi je što nema gledatelja, jer bi atmosfera na Poljudu bila fantastična. Portugal možda ne igra za nešto, ali utakmica će biti jako borbena.'