VIŠE NIJE TAKO NEZAMISLIVO

Uoči početka teniske sezone u javnost procurila nevjerojatna ideja; takav scenarij dogodio bi se po prvi puta u povijesti

01.12.2020 u 08:51

Bionic
Reading

Teniska sezona je tek završila, a već je poznato da će se i u novoj ovaj sport suočiti s velikim problemima koje je uzrokovala pandemija koronavirusa

Hoće li se i na koji način održati Australian Open? Australski teniski savez i Vlada u pregovorima su oko turnira, a postoje realne naznake da će se početak prvog Grand Slama sezone pomaknuti za desetak dana pa prvi dan Australian Opena ne bi bio 20. siječnja nego 1. veljače kako bi tenisači i tenisačice odradili obveznu karantetnu u trajanju od 12 dana.

Organizatori turnira u Melbourneu na mukama su i zbog kvalifikacija pa postoji nevjerojatna ideja da se one ne održe u Australiji nego na drugom kontinentu, u nekoj od azijskih država koje su blizu Australiji, a spominju se Doha, Dubai i Singapur. Takav scenarij dogodio bi se po prvi puta u povijesti. Naravno, glavni turnir bi i dalje bio u Melbourneu.

  • +5
Rafael Nadal - Daniil Medvedev, polufinale Mastersa u Londonu, 2020. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Uglavnom uoči Australian Opena puno je neodgovorenih pitanja na koje nitko ne može dati točne odgovore. Jasno je samo da organizatori žele što više smanjiti broj tenisača i tenisača te njihovog osoblja koje bi trebalo doći u 'balon' u Melbourneu kako bi lakše mogli jamčiti sigurnost svim sudionicima.