FIFA_SP_2018.svg

KAD SE TAKVO NEŠTO DOGODI...

Uoči početka SP-a uništeni snovi saudijskih tinejdžerica; ovo je zaista žalosno, a FIFA i Rusi su nemoćni

Bionic
Reading

Uoči prve utakmice Svjetskog prvenstva dogodila se neugodnost za organizatora, jer djevojčice iz Saudijske Arabije, koje su trebale nositi zastave svoje zemlje, nisu se pojavile, a najvjerojatnije ni neće tijekom cijelog natjecanja

Šest tinejdžerica iz Saudijske Arabije, u dobi od 13 do 17 godina, trebalo je nositi zastave na prvom dvoboju World Cupa koji njihova zemlja igra s domaćinom Rusijom, ali djevojčice nisu doputovale zbog 'logističkih okolnosti'.

Pratite uživo prvu utakmicu SP-a Rusija - Saudijska Arabija OVDJE

Program nošenja zastava je od kompanije Coca Cole koja je obavijestila organizatora o problemu, a on je umjesto Saudijki postavio ruske djevojčice.

  • +7
Navijači Saudijske Arabije Izvor: Pixsell / Autor: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

Direktor javnih poslova Coca Cole na Srednjem Istoku Omar Bennis poručio je da nepojavljivanje tinejdžerica nema veze sa spolom nego da je to 'mješavina svega' te je naglasio da će pokušati dovesti djevojčice na neku drugu utakmicu 'iako su za to šanse male'.

No sportska javnost je zaključila da je najveća zapreka to što su ženskog spola, jer u toj konzervativnoj muslimanskoj zemlji tek su ove godine dozvolli ženama da mogu voziti automobile i prisustvovati nogometnim utakmicama pa zato ne čudi što od vlasti iz Saudijske Arabije nisu stigle potrebne dozvole da njihove tinejdžerice izađu na teren na stadionu u Moskvi.

Inače, jedna od djevojčica izjavila je za Reuters da njezina delegacija neće biti na otvaranju SP-a, ali da će isto tako propustiti i ostale susrete, no nije navela koji je razlog.

OD LUŽNIKIJA DO KRESTOVSKIJA

Ovo je 12 stadiona na kojima će se igrati svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji

Pogledaj galeriju
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal