FIFA_SP_2018.svg

NITKO NA NJIH NE RAČUNA

Ove reprezentacije bi mogle kreirati neočekivanu senzaciju na SP-u!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 14.06.2018 10:48
  • Objavljeno 14.06.2018 u 10:33
Bionic
Reading

Na njih nitko ne računa, a mogle bi zagorčati život favoritima. Reprezentacije Maroka, Perua, Senegala, Egipta i Poljske vrebaju iz drugog plana na SP-u u Rusiji...

Zna se da su glavni favoriti za osvajanje SP-a Brazil, Španjolska, Njemačka i Francuska, a da onda dolaze momčadi poput Engleske, Belgije, Argentine, Urugvaja, Kolumbije, Portugala pa i naše reprezentacije koje imaju kvalitetu otići daleko u Rusiji.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, što je s reprezentacijama iz drugog plana? Jedna od njih definitivno bi mogla kreirati senzaciju i Rusiju napustiti uzdignute glave.

Kao potencijalni hit prvenstva mnogi vide reprezentaciju Maroka. Družina koju vodi Herve Renard u kvalifikacijama za SP nije primila niti jedan pogodak, a da se radi o odličnoj ekipi pokazala je u prijateljskim utakmicama tijekom 2018. godine u kojima je zabilježila četiri pobjede i jedan remi. Momčad čija je najveća zvijezda stoper Mehdi Benatija svladala je Srbiju i Slovačku te na SP dolazi puna samopouzdanja. U teškoj skupini sa Španjolskom i Portugalom neće joj biti lako, ali ako u prvom susretu svlada Iran, bit će u odličnoj psihološkoj poziciji za nastavak natjecanja.

Senegalci su još jedna afrička reprezentacija koja može iznenaditi na SP-u. Okupljeni oko zvijezde Liverpoola Sadija Manea pokazali su u Osijeku koliko su opasni te bi mogli u grupi s Japanom, Kolumbijom i Poljskom napraviti mnogo nereda, a možda i dogurati daleko ako se nekako probiju u nokaut fazu.

Osim u moć Senegalaca, uvjerili smo se i u snagu Perua koji je prilično lako pobijedio našu reprezentaciju u ožujku. Reprezentacija je to iz Južne Amerike koju svjetska javnost najmanje cijeni, ali ima odličnu igru i pojačana pomilovanim Paolom Guerrerom bit će velika opasnost za Francusku, Dansku i Australiju u skupini D, a možda i hrvatski potencijalni protivnik u osmini finala.

Ne treba zaboraviti ni Egipat koji s izbornikom Hectorom Cuperom izgleda vrlo čvrsto, a ako se Mohamed Salah u potpunosti oporavi mogla bi ova reprezentacija zagorčati život domaćinu i ostaviti ga bez drugog kruga natjecanja.

Od europskih reprezentacija iz drugog plana treba dati prednost Poljskoj ispred Danske, Švedske, Islanda i Srbije, jer to je odlično organizirana momčad koja je na Euru prije dvije godine uz mnogo nesreće izgubila od prvaka Portugala i s Robertom Lewandowskom kao vođom može pobijediti baš svakog na turniru.

Ovih pet reprezentacija glavni su kandidati za najljepšu priču turnira, ali trebat će se poklopiti mnogo toga, uključujući i sreću kako bi zablistale na velikoj sceni...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal