JAKO ČUDAN POTEZ

Unitedova ludost za kraj: Za klinca daje 80 milijuna eura!

31.08.2015 u 17:04

Bionic
Reading

Prema pisanju francuskog L'Equipea, mladi Anthony Martial prelazi iz Monaca u redove Manchester Uniteda u transferu vrijednom 80 milijuna eura...

Van Gaal očajnički želi dovesti napadača u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka i rješenje je pronašao ni manje ni više nego u 19-godišnjem napadaču Monaca, kojeg je klub iz Lyona doveo za samo pet milijuna eura prije dvije godine.

Doveden za smiješnu cifru, sada odlazi na Old Trafford za ogromnu. Kako piše francuski L'Equipe, Monaco je odbio ponudu Manchester Uniteda od 50 milijuna eura, kao i onu od 70, da bi pokleknuo kad je Van Gaal ponudio čak 80 milijuna eura za mladog francuskog reprezentativca.

Monaco neće dobiti odmah 80 milijuna, već je dio u bonusima koji bi trebali biti isplaćeni ovisno o njegovim nastupima u dresu Uniteda. Ovog ljeta sjesti će kneževskom klubu 50 milijuna eura.

Pomalo nevjerojatno za igrača koji po Transfermarktu vrijedi manje od 10 milijuna eura i nikad nije igrao za francusku seniorsku reprezentaciju. Španjolska Marca ipak nudi objašnjenje: ključnu ulogu imao je Jorge Mendes, takozvani 'supermenadžer' koji se između ostalog brine za karijeru Ronalda, Mourinha, Jamesa, Di Marije...

Pola od ove cifre Manchester United ipak će dobiti nazad i to od Real Madrida koji će zadnjeg dana u svoje redove dovesti Davida de Geu, nakon sapunice koja je trajala cijelog ljeta.