MEČ LOPTA

United Chelseaju preotima naslov prvaka

06.05.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Nakon što je izborio plasman u finale Lige prvaka Manchester United u subotu može osigurati i naslov engleskog prvaka. United na Old Traffordu dočekuje Chelsea i pobjedom bi okončao ligašku priču

United trenutačno ima tri boda više od Chelsea i šest više od Arsenala i potpuno je jasno kako je ovo utakmica sezone u engleskom prvenstvu. 'Ukoliko pobijedimo naslov je naš. Dečki su svjesni važnosti i maksimalno koncentrirano dočekujemo Chelsea,' poručio je menadžer 'Crvenih vragova' Alex Ferguson.

ManU je ove sezone na Old Traffordu u 17 susreta upisao 16 pobjeda i remi. Jedini klub koji nije pao u 'kazalištu snova' bio je West Bromwich Albion (2:2).

'Naš učinak na Old Traffordu je sjajan. No, sada nas očekuje težak ispit. Za Chelsea je ovo posljednja prilika,' dodao je sir Alex.

U prvom susretu ove sezone igranom u Londonu Chelsea je slavio 2:1. No, United je ove sezone u svom dvorištu dobio četiri velika derbija pobijedivši Manchester City (2:1), Arsenal (1:0), Tottenham (2:0) i Tottenham (3:2).

U suparničkim redovima su svjesni kako nemaju previše mjesta za taktiziranje. Moraju jurnuti po tri boda kako bi ostali u igri za naslov.

'Uvijek je teško igrati na Old Traffordu, no nemamo previše izbora ukoliko želimo obraniti naslov prvaka,' poručio je Carlo Ancelotti.

Većina stručnjaka smatra kako ključ odluke drži napadač Bluesa Fernando Torres. Ukoliko španjolski napadač proradi Chelsea se može nadati uspjehu, u suprotnom United će slaviti. Od kada je u siječnju stigao iz Liverpoola za 55 milijuna eura Torres je zabio samo jedan gol za Chelsea.

Utakmicu na Old Traffordu vodi će Howard Webb, sudac koji je sudio finale svjetskog prvenstva između Španjolske i Nizozemske.

VJEROJATNI SASTAVI:

Manchester United (4-4-2): Van der Sar - Fabio, Ferdinand, Vidić, Evra - Nani, Anderson, Scholes, Park - Rooney, Hernandez
Chelsea (4-4-2): Cech - Ivanović, David Luiz, Terry, Cole - Essien, Mikel, Lampard, Malouda - Drogba, Torres.