'PRIJATELJ' IZ BRAZILA

Uništio finale: Nishimura podsjetio koliko je loš sudac

04.11.2014 u 12:29

Bionic
Reading

Sidney Wanderers je u Rijadu osvojio azijsku nogometnu Ligu prvaka, ali daleko veće zasluge od svih igrača australskih prvaka zajedno imao je tragikomični sudac Yuichi Nishimura koji je tako dobio priliku upropastiti i drugi veliki nogometni događaj u 2014. godini

Nishimura, koji je na otvaranju SP-a u Sao Paulu Brazilcima otvorio put prema pobjedi protiv Hrvatske nadmašio je samoga sebe... U prvom dvoboju finala azijske Lige prvaka odigranom u Sidneyu domaći Wanderersi su svladali Al Hilal iz Saudijske Arabije i u Rijadu jurnuli prema novom golu koji bi ih odveo do statusa prvog autralskog kluba na azijskom nogometnom vrhu.

Ipak, nisu uspjeli zabiti iz lijepih prilika i Saudijci su nošeni navijanjem svojih 70 tisuća gledatelja počeli stvarati svoje prilike. Sigurno bi uz normalno suđenje svladali Australce, ali Nishimura im nije dosudio čak tri čista kaznena udarca. Možete vrijedno trenirati cijeli život, ali protiv potpuno netalentiranih ili kupljenih sudaca jednostavno ne možete. Utakmica je završila bez golova i igračima Al Hilala nije preostalo ništa nego gledati goste kako nezasluženo slave veliki trijumf i tragikomičnog Nishimuru kako prima medalju za sudjelovanje u finalu.