sve utakmice u kijevu

Unatoč ruskoj agresiji, kreće ukrajinsko prvenstvno, a Hrvat u ruke dobio najtrofejniji klub zadnjih 20-tak godina: Ovo nije normalna situacija

23.08.2022 u 12:52

Bionic
Reading

'Moramo znati da je nogomet, između ostaloga, potreban kako bi se skrenule misli s ove teške situacije', rekao je hrvatski strateg Igor Jovićević povodom početka nove sezone nogometne ukrajinske Premier lige.

Nakon što je krajem veljače krenula žestoka ruska invazija na Ukrajinu prekinuto je prošlosezonsko ukrajinsko prvenstvo i ovog utorka opet će se zaigrati nogomet na ukrajinskom tlu, nakon 254 dana stanke.

Igor Jovićević, nekadašnji trener u Dinamu, u međuvremenu je napustio ukrajinskog prvoligaša Dnjipro-1 te je preuzeo Šahtar, posljednjih godina najbolju tamošnju momčad, a upravo će Šahtar odigrati prvu utakmicu nove sezone.

Suparnik će biti Metalist iz Harkiva, a domaćin utakmice Kijev. Inače, sve ligaške utakmice odigravat će se u Kijevu i zapadnim gradovima koji trenutačno nisu meta ruske agresije.

No, isto tako, svaki stadion na kojem će se igrati utakmice mora imati u krugu najmanjem od 500 metara sklonište gdje bi se skrili sudionici utakmica u slučaju proglašenja zračne opasnosti tijekom samih susreta.

'Naravno da ovo nije normalna situacija. Nešto slično ne postoji trenutačno nigdje na svijetu, ali je želja svih nas pokazivanje da život mora ići dalje. Svi moraju znati da je, između ostaloga, nogomet potreban kako bi se skrenule misli od svih stresnih događaja. Želimo na ovaj način pomoć, iako je svima teško', rekao je za službenu internetsku stranicu Šahtara 48-godišnji hrvatski trener Igor Jovićević.