SLAMKA SPASA?

Unatoč krizi Zadar našao novac za novog Amerikanca

27.02.2013 u 16:47

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar pojačao se novim Amerikancem uoči završnice sezone i borbe za opstanak u ABA ligi

Amerikanac Dwight Thorne će prema službenoj objavi agencije Pepi Sport dres Zadra nositi do kraja sezone. U pitanju je 190 cm visoki 25-godišnjak koji je sezonu započeo u grčkom Peristeriju u kojem je imao prosjek od 10,9 poena, 4,7 skokova i 2,1 asistenciju po utakmici, a na parketu je provodio gotovo 28 minuta. Bio je i član sveučilišne momčadi Colorado (NCAA) i njemačkog Karlsruhea i to u sezoni 2010/2011.


Trener Zadra Ante Nazor je nakon poraza od Budućnosti ukazao na nedostatak 'combo guarda' odnosno igrača koji svojim kvalitetama možete odgovoriti zahtjevima koje pred njega stavlja igranje na pozicijama jedan i dva. Na upit znači li to da će Zadar posegnuti za pojačanjem, odgovorio je kako je klub opterećen financijskim problemima pa dolazak novog igrača predstavlja iznenađenje.

Je li Thorne igrač koji ima realizatorsku ubojitost i organizacijsku kreativnost koja će Zadrane u završna četiri kola odmaknuti s dna ABA poretka te mu kroz Ligu za prvaka omogućiti nastavak loptanja u regionalnom natjecanju valja tek vidjeti. Vremena za uigravanje je malo, a raspored iznimno težak. Zadrane prvo očekuje gostovanje kod MZT-a, pa domaći ogled s Radničkim, još jedan težak gostujući ispit kod sve boljeg Szolnokija i u posljednjem kolu dalmatinski derbi sa Splitom. Ovaj bi susret mogao biti ključan za prolaznu ocjenu sezone za obje momčadi te bi direktno mogao odgovoriti na pitanje komu nije mjesto u ABA ligi u sezoni 2013/2014.