utučeni Zdravko Radulović

Umro je legendarni menadžer koji je obožavao igrače s ovih prostora, a posebno Kukoča kojeg je odveo u NBA: Bio je gospodin, nikada nije obećavao brda i doline

02.03.2021 u 15:50

Bionic
Reading

Luciano Capicchioni, jedan od najboljih košarkaških menadžera svih vremena, koji je obožavao igrače s ovih prostora, umro je u 75. godini. Za tportal ga se prisjetio Zdravko Radulović o čijoj je karijeri brinuo od prvog dana

Krajem 80-ih i početkom 90-ih godina Luciano Capicchioni slovio je kao najbolji košarkaški menadžer u Europi, a svakako je najpoznatiji kao čovjek koji je brinuo o karijeri Tonija Kukoča i koji je vodio glavne pregovore kada je iz talijanskog Benettona prelazio u NBA momčad Chicago Bullse.

'Javili su mi tužnu vijest iz Italije. Luciano i ja smo se često čuli, brinuo je o meni kroz cijelu igračku karijeru i zaradio sam puno para zahvaljujući njemu. Ukratko, bio je pravi gospodin koji je bio potpuno drukčiji od ostalih menadžera. Nikada nije obećavao brda i doline, bio je suzdržan, jako se brinuo o svojim igračima, a znao se i našaliti. Nadimak mu je bio Lucky, a dobio ga je naravno po Luckyju Lucianu', za tportal je kazao bivši košarkaš Zdravko Radulović koji se nakon bogate igračke karijere danas bavi trenerskim poslom.

No, on i Luciano Capicchioni cijelo su vrijeme bili u kontaktu i nakon igračke karijere, a jedno vrijeme su i surađivali.

'Čuli smo se često, znam da je prebolio koronu i da se dugo liječio. Eto, došao je kući i u snu ga je izdalo srce. Baš me rastužila ta vijest…', dodao je Radulović.

'Bio sam dvije godine direktor u njegovom klubu u Riminiju i tada smo zaista intenzivno surađivali. Ono što zanimljivo jest činjenica kako je u menadžerskom poslu završio sasvim slučajno, kada je kao inženjer radio u San Marinu, nakon što je završio fakultet u Americi. No, svi smo mu vjerovali pa je tako velik broj igrača iz Europe zahvaljujući njemu potpisao jako dobre ugovore, a dio njih otišao u NBA ligu od kojih je najpoznatiji Toni Kukoč. No, vodio je karijere Arvidasa Sabonisa, Manua Ginobilija, Predraga Danilovića i drugih. Stvarno je pazio na sve nas i mogu reći da takvih menadžera danas više nema', završio je Radulović.