sve se vidjelo na tv-u

Umjesto da se priča o još jednom fenomenalnom golu Danija Olma, Španjolci izazvali novi politički skandal vezan uz Kosovo

01.04.2021 u 12:37

Bionic
Reading

Španjolska nogometna reprezentacija u srijedu je u Sevilli, u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine, ugostila Kosovo te upisala pobjedu 3:1

Španjolska ne priznaje Kosovo kao neovisnu državu, ponajviše zbog straha da bi priznavanjem mogla otežati svoju političku situaciju vezano uz Kataloniju i Baskiju. Zato se ime Kosova ponekad ignorira u medijima, kao da ta zemlja ne postoji.

Međutim, u srijedu Španjolci nisu mogli ignorirati gostovanje Kosova, ali ponovno su demonstrirali svoj stav o ovoj malenoj zemlji na brdovitom Balkanu.

Naime, Španjolci su na službenom Twitter profilu svojeg nogometnog saveza Kosovo pisali malim slovima, a istu praksu nastavili su i u televizijskom prijenosu.

>> Španjolska ne priznaje Kosovo; evo kako je glasnogovornik gostiju prisilio domaćeg novinara da izgovori nešto što nije nikako želio

Na grafici koja je prikazivala početni sastav Kosova ime te države bilo je napisano malim slovima, kao i skraćenica 'KOS' na grafici koja je označavala vrijeme i rezultat.

I umjesto da se priča o još jednom fenomenalnom golu bivšeg Dinamovog igrača, a sada člana RB Leipziga, Danija Olma (pogodak možete vidjeti OVDJE), političke igre stigle su u prvi plan.