HRVATSKI IZBORNIK

'Ukrajinska zastava u smeću je izmišljotina'

07.02.2012 u 18:20

Bionic
Reading

Izbornik malonogometne reprezentacije Hrvatske Mato Stanković u utorak je opovrgnuo optužbe Genadija Lisenčuka da je nakon utakmice u Spaladium Areni bačena u smeće ukrajinska zastava zbog čega je ukrajinski izbornik najavio da će zatražiti diskvalifikaciju hrvatske reprezentacije sa Europskog prvenstva

Hrvatska je oduševljena prolaskom malonogometaša o polufinale, ali nažalost opet se piše o stvarima koje nemaju veze sa sportom.

'Ukrajinski izbornik je izmislio cijelu priču o bacanju ukrajinske zastave u smeće da bi digao buku i stoga toj njegovoj izjavi ne treba pridavati pozornost', rekao je Stanković, dodavši kako je to 'totalna izmišljotina'.

Po Stankovićevim riječima Ukrajinci su nakon sinoćnjeg poraza od hrvatske reprezentacije 'počeli plakati', a 'mi smo uzeli naše hrvatske zastave i bacili ih u publiku navijačima'.

Stanković je potvrdio da prilikom sinoćnje utakmice nije želio pružiti ruku pozdrava ukrajinskom izborniku.

'Ne mogu ja takvim ljudima stisnuti ruku, takve ljude bi trebalo izbaciti iz sporta', kazao je Stanković te podsjetio na nedavnu kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u malom nogometu između Ukrajine i Azerbejdžana u kojoj je ukrajinska reprezentacija, kazao je, prepustila pobjedu Azerbejdžancima 4:2 što je bilo dovoljno da se izbaci Hrvatska.

'Ta utakmica između Ukrajine i Azerbejdžana je nešto strašno za sport. Nakon što smo pobijedili Ukrajinu i izbacili ih iz daljnjeg natjecanja na Europskom prvenstvu, ta reprezentacija sada slobodno može dogovoriti prijateljsku utakmicu s Azerbejdžanom', rekao je Stanković.

Na pitanje koju bi reprezentaciju želio za protivnika u polufinalu Europskog prvenstva – Rusiju ili Srbiju, Stanković je kazao kako je reprezentacija Srbije lakši protivnik.

'Želio bih reprezentaciju Srbije s jedne strane, ali s druge strane ne bi bilo dobro za hrvatsku reprezentaciju da eventualno izgubi tu utakmicu ukoliko joj Srbija bude protivnik', istaknuo je naš izbornik.

Penali i prolaz u polufinale preko Ukrajine