kvalifikacije za sp

Ukrajincima udovoljeno i protiv Škota će igrati tek u lipnju, Rusi definitivno otpisani, Poljaci bez borbe u finalu dodatnih kvalifikacija

08.03.2022 u 21:52

Bionic
Reading

Utakmica Europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. između Škotske i Ukrajine bit će odigrana u lipnju, a ne u ožujku, odlučili su u Uredu FIFA organizacijskog odbora na zahtjev koji je 3. ožujka uputio Ukrajinski nogometni savez.

Ukrajinci su u svom zahtjevu za odgodom utakmica kao razlog naveli 'nemogućnost organizacije putovanja i treninga za reprezentaciju u sadašnjim okolnostima', navodi se u službenom priopćenju Fife.

Nakon konzultacija s Uefom i četiri reprezentacije koje se nalaze u skupini A dodatnih kvalifikacija, jednoglasno je odlučeno da u duhu solidarnosti taj zahtjev bude prihvaćen. Tako je dvoboj Škotska - Ukrajina, koji je trebao biti odigran 24. ožujka, odgođen za lipanjski termin za reprezentativne utakmice.

U istom će terminu biti odigrana i finalna utakmica u toj skupini u kojoj će pobjednik dvoboja Škotska - Ukrajina za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru igrati protiv pobjednika utakmice Wales - Austrija.

Odlučeno je i da se Poljskoj dodijeli izravan plasman u finale dodatnih kvalifikacija, što je posljedica odluke o suspenziji Ruskog nogometnog saveza iz svih natjecanja pod ingerencijom Fife i Uefe.

Poljska će finalnu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo igrati 29. ožujka protiv pobjednika dvoboja Švedska - Češka.