ostaje uz ruse

Prvi čovjek Zenita tvrdi kako Dejan Lovren neće napustiti ruski klub

08.03.2022 u 20:07

Bionic
Reading

Dejan Lovren jedan je od devetorice hrvatskih nogometaša koji ove sezone nosi dres ruskih klubova. No, nakon ruske invazije na Ukrajinu, Fifa je donijela odluku da igrači koji žele napustiti tu zemlju, mogu to i napraviti bez sankcija

Dejan Lovren na popisu je izbornika Zlatka Dalića za turnir u Kataru, a na kojem će 26. odnosno 29. ožujka Hrvatska igrati protiv Slovenije te Bugarske. I to bez obzira što je već neko vrijeme ozlijeđen.

'Imamo nekoliko problema s igračima, Lovren je malo ozljeđen, ali ide s nama u Dohu', rekao je Dalić na druženju s novinarima kada je objavljivao popis putnika.

No, postoji i drugi problem, a to je ratno stanju u Ukrajini, ali i sankcije koje su brojne zemlje uvele Rusiji, zbog čega je reagirala i Fifa te dopustila stranim igračima da napuste ruske klubove.

Međutim, kako je rekao Dalić, on o tim odlukama hrvatskih igrača ne zna ništa. A tijekom ponedjeljka, u razgovoru za Novu TV dotaknuo se jedinog igrača iz Rusije sa svojeg popisa. Doduše, postoji još jedan, a to je Nikola Moro, no on je zasad samo na pretpozivu.

'Znam sad samo za Lovrena da je u Zagrebu, da je bio ozlijeđen, pa je ostao tu. S ostalim se nisam čuo, s njima su drugi ljudi u kontaktu. Nadam se da je s njima sve u redu', kratak je bio Dalić.

A da Lovren nema problema s igranjem za Zenit, tvrdi predsjednik kluba iz St. Peterburga Aleksander Medvedev, koji je u razgovoru za ruski portal Championat.com izjavio.

'Do danas nitko od legionara (op.a. u Zenitu igra još pet Brazilaca, jedan Kazahstanac i jedan Kolumbijac) uključujući Lovrena, nije izrazio želju da iskoristi pravilo Fife i poništiti ugovor', rekao je Medvedev.