NOVA SITUACIJA

Ukrajina protiv Engleza kao riba na suhom

10.10.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Napisao je nogomet i daleko čudnije priče. Ukrajina itekako može pobijediti Englesku i Hrvate baciti u kolektivnu depresiju. No, to nije izgledna opcija jer su Ukrajinci koncepcijski na nepoznatu tlu

Engleska je u skladu s nadimkom Gordi Albion došla u Dnjipropetrovsk i ne pomišlja o prekidu svoje fascinantne serije pobjeda. Narod zaljubljen u Fabia Capella očekuje novu etapu trijumfalne utrke koja će, vjeruje golema većina od 60 milijuna Engleza, završiti podizanjem trofeja namijenjena svjetskim prvacima.

Iako su im ligu preplavili stranci, Englezi kada su kompletni, a danas jesu, i dalje mogu 'iscijediti' moćnu jedanaestoricu i postaviti se kao favoriti. U stanju su pritisnuti protivnika, istodobno zatvoriti sve prilaze vrataru Jamesu i zbrajati golove.

Ima i Ukrajina jakih aduta. Itekako. Obrana satkana od igrača Šahtara i napad naslonjen na kolege iz Dynama pokazao se kao vrlo čvrsta cjelina koja može naškoditi svakome, no danas po prvi put u kvalifikacijama Ukrajinci protiv velikog sastava ne mogu biti zadovoljni bodom.

Moraju loviti sva tri i strpljenje će im biti veliki protivnik. Situacija će ih tjerati u dodatni rizik, a Capello živi za takve protivnike. Talijanska lisica sigurno ima već minimalno četiri plana kako ih najlakše 'uškopiti' i gurnuti u provaliju. Pitajte Slavena Bilića, on najbolje zna.

Hvala i ukrajinskom nogometnom savezu koji je u starom duhu europskog istoka ovaj spektakl odlučio podrediti sitnim privatnim interesima. Sve karte otišle su u ruke preprodavača koji će na njima zaraditi basnoslovne cifre, no to znači samo jedno - na utakmici će golemi broj redovnih navijača zamijeniti razmaženi bogati potrošači koji nogomet ne razumiju. Tribine će im, sva je prilika, biti puno veći uteg nego prednost.

Milevskij, Ševčenko, Alijev i ekipa unatoč svemu tome mogu izvući tri boda i gotovo si osigurati nokaut fazu kvalifikacija, no za takav rasplet morat će nadmašiti sami sebe. I što je još teže, Capellove otočane.