BOLJE SPRIJEČITI...

Uefa zabranila Bad Blue Boysima odlazak u Grčku, a isto bi moglo dočekati i Torcidu

03.08.2023 u 12:22

Bionic
Reading

Uefa je donijela preventivnu mjeru zabrana dolaska gostujućih navijača na obje utakmice trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka između prvaka Hrvatske Dinama i grčkog AEK-a

Ovu vijest potvrdio je i Dinamo koji je na mrežnim klupskim stranicama objavio:

'GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost da je Uefa donijela odluku da će zbog sigurnosnih razloga utakmica između grčkog AEK-a i zagrebačkog Dinama biti organizirana bez prisustva gostujućih navijača. Odluka vrijedi za obje utakmice. S obzirom na odluku UEFA-e, za prvu utakmicu 3. pretkola Uefa Lige prvaka AEK – Dinamo koja je na rasporedu u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20:45 h po hrvatskom vremenu neće biti prodaje ulaznica za hrvatske navijače. Isto tako u uzvratnoj utakmici u Zagrebu, 15. kolovoza također neće biti prodaje ulaznica za gostujuće navijače'.

Uefa se u ovom slučaju vodila po onoj 'bolje spriječiti nego liječiti', a na odluku je sigurno utjecala i činjenica da Bad Blue Boysi imaju prijateljske odnose s navijačima velikog rivala AEK-a u Grčkoj, slavnog Panathinaikosa.

Sličan scenarij moguć je i slučaju da se u 3. pretkolu Konferencijske lige sastanu Hajduk i PAOK. Uefa bi u tom slučaju mogla donijeti odluku o zabrani gostovanja zbog bratskih odnosa navijača iz Soluna i beogradskog Partizna.

  • +7
Dinamovi navijači na maksimirskom stadionu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Obje utakmice Dinama i AEK-a možete pratiti u izravnim prijenosima na kanalima MAXSporta (MAXtv), a Uefa je objavila i točne termine utakmica.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Dodajmo još kako će Dinamo, ako prođe AEK, u play-offu Lige prvaka imati status nositelja, a to mu donosi igranje protiv nekog od nenositelja. Potencijalni suparnici su belgijski Antwerpen te pobjednici susreta Slovan Bratislava - Maccabi Haifa, Rakow - Aris Limassol ili Klaskvik - Molde.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport