SuperSport HNL

Danac pojačao Goricu: Zaljubio sam se u Hrvatsku već prvi puta kada sam ju posjetio

03.08.2023 u 10:34

Bionic
Reading

Alexander Munksgaard, 25-godišnji danski nogometaš, novo je ime u kadru hrvatskog prvoligaša Gorice s kojom je Danac potpisao ugovor do lipnja 2025. godine

Profesionalnu karijeru ovaj desni bočni igrač je započeo u Midtjyllandu, a potom je igrao za Lyngby i Aarhus. Kao posuđeni igrač Aarhusa još do prije nekoliko dana je igrao za norveškog prvoligaša Aalesund, a sada se Alexander Munksgaard (25) odlučio za dolazak u hrvatski nogomet. Prošao je sve reprezentativne uzraste Danske zaključno s U-21 momčadi.

'Uzbuđen sam i vrlo sretan zbog dolaska u hrvatski nogomet i Goricu. Jedva čekam upoznati svoju novu momčad za koju mislim da ima dosta potencijala', rekao je povodom dolaska među Velikogoričane Munksgaard te napomenuo:

'Drago mi je što sam ovdje. Zaljubio sam se u Hrvatsku već prvi puta kada sam ju posjetio, a ovo sada je još bolje', rekao je Alexander, koji će na dresu nositi broj 13.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gorica je u prvom kolu nove sezone remizirala protiv Varaždina 1:1, dok je u drugom pobijedila Lokomotivu 1:0 golom u sudačkoj nadoknadi. U trećem kolu, ove subote, gostuje kod prvaka Dinama na maksimirskom stadionu.

Standings provided by Sofascore