NEMA 'LABAVo'

Uefa uoči utakmice između PAOK-a i Hajduka prijeti rigoroznim kaznama

14.08.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Ovog četvrtka od 19.30 sati u Solunu, na stadionu Toumbas, igra se uzvratna utakmica trećeg pretkola Konferencijske lige. Prošlog tjedna u Splitu bilo je 0:0

S obzirom na napetosti koje vladaju na relacija Grčka - Hrvatska zbog prošlotjednih nemilih scena u Ateni, a u kojoj su jednu od 'glavnih rola' imali navijači zagrebačkog Dinama, UEFA je očito poslala poruku PAOK-u, koji će u četvrtak u Solunu dočekati splitski Hajduk.

Na srazu ovih dvaju klubova, prošlog tjedna na Poljudu, nije bilo nikakvih neugodnosti te UEfa očekuje i inzistira na istim uvjetima i u uzvratu.

Zato protivniku Hajduka u trećem pretkolu Konferencijske lige prijeti ozbiljna kazna u slučaju navijačkih nereda na uzvratnoj utakmici protiv splitskog kluba, pišu grčki mediji.

UEFA je uputila direktivu PAOK-u uslijed izgreda na prethodnim utakmicama: 'Toumba će biti zatvorena ukoliko se upali jedna baklja, padne petarda ili se koristi laser na utakmici protiv Hajduka'.

Dakle, sve je u rukama PAOK-ovih navijača, jer samo o njima ovisi hoće li stadion Toumba biti bez gledatelja na eventualnim sljedećim europskim utakmicama u doigravanju za UEFA Konferencijsku ligu.

UEFA je uputula ozbiljno upozorenje izvršnom direktoru PAOK-a, Makisu Gagatsisu, koji je tijekom razgovora s njima shvatio da je situacija u vezi ponašanja navijača PAOK-a krajnje ozbiljna i da predstavlja opasnost za sam klub.