NOVE MUKE U MAKSIMIRU

Uefa prijeti Dinamu izbacivanjem iz Europe!

17.11.2009 u 08:23

Bionic
Reading

Muke Dinama s krovnom europskom nogometnom organizacijom (Uefa) nikako da se okončaju. Nakon što su se 'modri' žalili zbog oduzimanja tri boda, žalila se i Uefa koja traži još rigorozniju kaznu za hrvatskog prvaka, a ta rigoroznija kazna je izbacivanje iz europskih natjecanja

Čelnici Dinama ponovno su na mukama. Prvo ih je Uefa, zbog nereda u Temišvaru, kaznila igranjem pred praznim tribinama te oduzimanjem tri boda koja su osvojena upravo u Rumunjskoj. U Maksimiru su se žalili na tu odluku krovne europske nogometne organizacije, no iz Nyona je stigla šokantna vijest – žalila se i Uefa, jer njihovi inspektori traže oštriju kaznu, točnije izbacivanje iz Europe.

'Mi smo uložili prigovor na minus tri boda, ali i druga strana je reagirala i zalaže se da se odluka Disciplinske komisije stavi na reviziju. Žele težu kaznu. Jasno je da od kazne koju smo dobili postoji samo jedna nepovoljnija za nas', prenose Sportske novosti riječi direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Tako će u Dinamu u petak strahovati od vijesti iz Nyona. No nije sve tako crno, jer postoje (ipak) dvije varijante. Po jednoj bi se Dinamu mogla čak vratiti ta tri boda, no zato bi po drugoj 'modri' mogli biti izbačeni iz europskih natjecanja.

S obzirom da Uefa u pravilu više vjeruje svojim inspektorima nego klubovima, pogotovo manjim kao što je Dinamo, teško je očekivati lijepe vijesti u petak ujutro iz sjedišta Uefe.

Ukoliko se dogodi najcrnji scenarij, bit će to Dinamu drugo izbacivanje iz Europe. Prvo se dogodilo nakon utakmice u Auxerreu 1994. godine, kada je kažnjen izbacivanjem na godinu dana.