ŽESTOKA KONKURENCIJA

UEFA nominirala Mislava Oršića za igrača tjedna u Europskoj ligi; glasajte za Dinamovog napadača koji je 'torpedirao' Tottenham i Mourinha iz Europe

19.03.2021 u 11:02

Bionic
Reading

Dinamo se plasirao u četvrtfinale Europske lige nakon što je u veličanstvenoj večeri slavio protiv Toottenhama nakon produžetaka s 3:0 te je tako nadoknadio 0:2 iz prve utakmice u Londonu

Apsolutni junak zagrebačkog sastava bio je trostruki strijelac Mislav Oršić koji je odradio utakmicu karijere i spektakularnim golovima srušio engleskog velikana čiji je kadar procijenjen sedam puta više od Dinamovog.

Za takav nastup Oršić dobiva pohvale sa svih strana svijeta, a UEFA ga je nominirala za igrača tjedna u Europskoj ligi, a za njega možete glasati OVDJE.

>> Luka Modrić se oglasio nakon Dinamovog čuda protiv kluba s kojim je srušio rekord hrvatskog nogometa

Konkurenti Dinamovog golgetera za titulu igrača tjedna su Gerard Moreno iz Villarreala (dva gola), Romin Borja Mayoral (dva gola) i David Neres iz Ajaxa (jedan gol).

'Svi su bili odlični, od prve minute, svi smo disali kao jedan, utakmica za sjećanje. Poslije Londona ostala nam je gorčina, jer nismo puno pokazali. Ali sada nam je sve išlo od ruke, išle su kontre i polukontre. Jako smo sretni', rekao je Oršić poslije trijumfa te je skromno dodao:

  • +13
Velika bakljada Bad Blue Boysa nakon prolaska Dinama u četvrtfinale Europske lige Izvor: EPA / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Neću komentirati svoje golove, utakmica je utakmica. A koga ćemo dobiti? Sebi smo pokazali da možemo igrati na visokom nivou, nećemo imati kočnicu, samo moramo nastaviti ovako dobro.'

Inače, Oršić je postao tek drugi igrač u povijesti koji je Tottenhamu u nekom Uefinom natjecanju zabio tri pogotka. Prije njega to je uspjelo samo Bayernovom Serge Gnabryju koji je pogodio četiri puta u pobjedi 7:2 prošle sezone u Ligi prvaka.

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Igrač tjedna za prve utakmice osmine finala Europske lige bio je Harry Kane koji je odnio pobjedu u konkurenciji Dušana Tadića, Lorenza Pellegrinija i Roberta Soldada.

Podsjećamo, u osnovnih 90 minuta Mislav Oršić poništio je Tottenhamovu prednost iz prvog dvoboja (0:2). Sjajnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotne rašlje je u 62. minuti donio prednost hrvatskom prvaku, a preciznim završetkom akcije u 83. minuti na asistenciju Atiemwena odveo je utakmicu u produžetke. Konačnih 3:0 za nogometno čudo postavio je solo prodorom i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 106. minuti.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX
NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport