PORUKA IZ MADRIDA

Luka Modrić se oglasio nakon Dinamovog čuda protiv kluba s kojim je srušio rekord hrvatskog nogometa

19.03.2021 u 10:16

Bionic
Reading

Dinamovom trijufmu protiv Tottenhama i prolasku u četvrtfinale Europske lige veselili su se i bivši igrači pa tako i najbolji među njima – Luka Modrić

Hrvatski prvak je s tri pogotka Mislava Oršića srušio skupocjenu englesku momčad i tako nadokandio 0:2 iz prve utakmice u Londonu. 'Modrima' čestitke stižu sa svih strana, od konkurenata u HT Prvoj ligi, bivših igrača, političara, glazbenika...

Jedna od najdražih zasigurno je od osvajača Zlatne lopte Luke Modrića. Hrvatski kapetan uživao je u slavlju Dinama te je odmah poslije čuda na Maksimiru poslao poruku preko duštvenih mreža.

'Bravo momci!' Pohvala je garnirana aplauzom i - modrim srcem, a ima i dodatak: 'Mislav Oršić... Kakva utakmica!'

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Inače, Luka Modrić je 2008. iz Dinama otišao baš u Tottenham za 21 milijun eura što je tada bila rekordna odšteta isplaćena za nekog igrača iz HT Prve lige (kasnije je Marko Pjaca s 23 milijuna eura to nadmašio).

Dodajmo kako čestitka od Modrića stiže samo par dana nakon što je naš veznjak spomenut u neugodnom kontekstu od Zdravka Mamića koji je u svojem obraćanju iz BiH između ostalog tada izjavio:

'Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti u državni proračun Lovren i Modrić. Da ne bi bilo zabune, Modriću i Lovrenu želim što želim kćerima i unučadi, sretan sam da su izvan svega toga i da nemaju problema. Ako ćemo pošteno i istinu, oni su suučesnici, novac je kod njih, novac je u državnom proračunu. Došli su na sud i rekli - da, potpisali smo ugovore, anekse, mi smo došli u banku i podignuli novac. Ili smo zajedno u djelu ili nitko nije u djelu.'

  • +60
NK Dinamo - Tottenham Hotspur, Europska liga, 18.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Podsjećamo, u osnovnih 90 minuta Mislav Oršić poništio je Tottenhamovu prednost iz prvog dvoboja (0:2). Sjajnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotne rašlje je u 62. minuti donio prednost hrvatskom prvaku, a preciznim završetkom akcije u 83. minuti na asistenciju Atiemwena odveo je utakmicu u produžetke. Konačnih 3:0 za nogometno čudo postavio je solo prodorom i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 106. minuti.

NK Dinamo - Tottenham 1:0 Oršić 62' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 2:0 Oršić 82' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
NK Dinamo - Tottenham 3:0 Oršić 106' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport