to će biti spektakl

UEFA je objavila raspored utakmica! Evo kad i protiv koga Dinamo otvara sezonu Lige prvaka

27.08.2022 u 09:52

Bionic
Reading

Ždrijeb je Dinamo 'ubacio' u skupinu E gdje će 'modrima' protivnici biti Chelsea, Milan te Red Bull Salzburg. Sad je napokon objavljen i raspored odigravanja utakmica

Liga prvaka vraća se u Zagreb i Hrvatsku! Dinamo će ove sezone igrati u skupini s dva istinska velikana, londonskim Chelseajem i aktualnim talijanskim prvakom Milanom, a tu je i najbolja austrijska momčad Red Bull Salzburg. Birano je to društvo koje jamči pravi nogometni spektakl.

UEFA je napokon u subotu objavila i raspored odigravanja utakmica po skupinama!

Dinamo će svoj put u Ligi prvaka započeti na Maksimiru, u 1. kolu u Zagreb stiže Chelsea s Mateom Kovačićem! Ta će se utakmica igrati već u utorak 6. rujna od 18.45 sati!

Nakon toga u 2. kolu Dinamo ide na San Siro u goste Milanu (14. rujna, 18.45 sati), a 'modre' potom čeka još jedno gostovanje, 5. listopada u 3. kolu idu na noge Red Bull Salzburgu. I ta će se utakmica igrati od 18.45 sati.

  • +39
Dinamo - Bodo Glimt, play-off Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Uzvrat protiv Salzburga je na rasporedu 11. listopada od 21 sat na Maksimiru, a 25. listopada u istom terminu u Zagreb dolazi Milan.

Za kraj ostaje poslastica, gostovanje Dinama kod Chelseaja. Utakmica na Stamford Bridgeu igra se 2. studenog od 21 sat.

  • Dinamo - Chelsea (6. rujna, 18.45 sati)
  • Milan - Dinamo (14. rujna, 18.45 sati)
  • Red Bull Salzburg - Dinamo (5. listopada, 18.45 sati)
  • Dinamo - Red Bull Salzburg (11. listopada, 21 sati)
  • Dinamo - Milan (25. listopada, 21 sati)
  • Chelsea - Dinamo (2. studenog, 21 sati)

Dvije prvoplasirane momčadi iz svake od osam skupina izborit će mjesto u osmini finala Lige prvaka, trećeplasirani klubovi će natjecanje nastavitiu Europskoj ligi, dok će za četvrtoplasirane momčadi završiti europski put.