reakcije iz maksimira

Ante Čačić prilično hrabar uoči utakmica skupina Lige prvaka: Nismo ni u jednoj utakmici favoriti, ali nismo ni autsajderi

25.08.2022 u 19:35

Bionic
Reading

U ovosezonskoj Ligi prvaka nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će u skupini E gdje će im suparnici biti Milan, Chelsea i RB Salzburg.

Dinamov trener Ante Čačić i pomoćnik Alen Peternac ždrijeb Lige prvaka pratili su u svečanoj loži maksimirskog stadiona.

Kako javljaju mediji, pili su vodu i Coca-colu, što je i razumljivo, jer razloga za nazdravljanje baš i nije bilo.

'Prvo, velika je stvar da smo napravili sve da budemo danas u ždrijebu. Nismo na njega, naravno, mogli utjecati. Nema lagane skupine, ovo je najjače svjetsko klupsko natjecanje. Skupina koju smo dobili, ne sjećam se da smo igrali dosad s tim klubovima u skupinama, prvi put ćemo se s njima sresti. Teško mi je reći na prvu, ali naša želja je da rastemo kroz ovo natjecanje, da učimo i stječemo nova saznanja, da pojedinci stasaju. Učinit ćemo sve da budemo konkurentni, da nastavimo biti ti koji će tražiti šansu u svakoj utakmici. Vidjet ćemo, ispred nas je šest utakmica u vrlo kratkom roku. Neke ekipe kasnije ulaze u formu, prvenstvo im je kasno počelo. Dinamo nije bez šanse', kazao je trener Dinama, a prenose 24 sata.

'Rekao sam da priželjkujem dva kapetana koja sam imao u reprezentaciji, Modrića i Srnu s Realom i Šahtarom, ali veselimo se i Kovačiću i Anti Rebiću. Pripremit ćemo se za utakmice da damo maksimum pa ćemo vidjet kako će završiti. Salzburg? Morat ćemo ih dobro analizirati. Možda nije tako zvučna, ali je momčad koja ima kontinuitet u Europi, konstantno su prvi u svojoj zemlji i zaslužuje respekt. Nismo ni u jednoj utakmici favoriti, ali nismo ni autsajderi'.

Što će donijeti putovanja na San Siro i Stamford Bridge?

'Veliko iskustvo. Svaka utakmica u Europi je nova spoznaja, iz svake utakmice možeš izvući određene pouke. Ovo su utakmice na najvišem nivou gdje svi možemo profitirati'.

Kakvi su Milan i Chelsea?

'Teško mi je govoriti, oni su mijenjali momčadi. Milan je napravio iskorak u zadnje dvije godine, sad su u talijanskom vrhu. Chelsea je malo lošije krenuo, ali s obzirom da su satkani od kvalitetnih igrača, ne dvojim da će biti dobri i da će sigurno biti jedni od favorita u skupini', zaključio je Čačić.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Sučelit će se Dinamo i protiv nekih od hrvatskih nogometaša pa tako Ante Rebić igra za Milan, Mateo Kovačić za Chelsea, a Luka Sučić i Roko Šimić za RB Salzburg.

  • +15
Ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka 2022/23 Izvor: EPA / Autor: SEDAT SUNA