ČITAVA JESEN

Uefa drastično kaznila bijesnog Drogbu

17.06.2009 u 20:16

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) žestoko je kaznila napadača Chelseaja Didiera Drogbu i njegova suigrača Josea Bosingwu zbog napada na suca Toma Henninga Ovreba nakon polufinalne utakmice u Ligi prvaka protiv Barcelone

Drogba je izgubio živce

Drogba je kažnjen sa šest utakmica neigranja u Ligi prvaka, od čega su dvije utakmice uvjetno, dok će Bosingwa pauzirati četiri utakmice, od kojih je jedna uvjetna ukoliko ponovi nesportsko ponašanje u iduće dvije godine. To znači da korpulentni napadač neće moći nastupati u dvobojima u skupini Lige prvaka, odnosno da će se priključiti tek u osmini finala, ako ga Chelsea izbori.

Kažnjen je i Chelsea, i to sa 100.000 eura. Igrači i klub imaju tri dana kako bi se žalili, no Drogba je prošlog tjedna izjavio da će prihvatiti kaznu i nema se namjeru žaliti na nju.

Drogba je nakon utakmice protiv Barcelone (1:1) potpuno izgubio kontrolu te verbalno napao norveškog suca. Reprezentativac Obale Bjelokosti se smirio tek nakon što su ga zaštitari i njegov trener nekako uspjeli odvojiti od suca. Napadima se priključio i Bosingwa, ali i još neki igrači 'bluesa' koji se nisu mogli pomiriti s ispadanjem u polufinalu Lige prvaka.