BAYERNOV SPASITELJ

Ubojiti Mandžo predvodio Hrvate ovoga vikenda

19.08.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Proteklog je vikenda igrano 2. kolo najvišeg razreda njemačkog nogometa (Bundesliga), u kojem je, prema mišljenju uglednog Kickera, najzapaženiji Hrvat bio Mario Mandžukić

Bayern je kao gost slavio u Frankfurtu kod Eintrachta s minimalnih 1-0, a jedini je pogodak djelo našeg reprezentativca iz 13. minute utakmice, nakon dodavanja Thomasa Müllera. Mandžukić je za svoj nastup u svih 90 minuta dobio ocjenu 2.5 (najbolja ocjena 1, najlošija 6).

U redovima Eintrachta je Srđan Lakić ostao bez ocjene, s obzirom da je u igru ušao kasno s klupe za pričuvne igrače.


Wolfsburg naših Ivice Olića i Ivana Perišića je razbio Schalke s 4-0, no njih su dvojica svejedno zaradili prosječne ocjene. Perišić, koji je bio asistent kod prvog pogotka, je od Kickera dobio 3.5, baš kao i napadač iz Davora. Olić je susret napustio u 81. minuti, a Perišić samo pet minuta kasnije.

Najlošiju je partiju odradio Milan Badelj u redovima HSV-a, koji je pred svojim navijačima teško poražen od Hoffenheima s 1-5. Badelj je igrao do 63. minute, a Kicker ga je 'nagradio' ocjenom 4.5. Recimo da je maksimalno najlošiju ocjenu u tom susretu dobio njegov kolega iz vezne linije - Tolgay Arslan.