GOL NAKON 359 MINUTA

U21: Mladi napokon zabili i slavili u Estoniji

10.10.2011 u 17:05

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtom je pokušaju došla do prve pobjede u skupini 5 kvalifikacija za Europsko U21 prvenstvo 2013. godine. U gostima kod Estonije izabranici Ive Šuška su slavili 1-0

Došli su na taj način i do prvih bodova u kvalifikacijama budući da su dosad ubilježili poraze od Gruzije, Švicarske i Španjolske. Dominirali su naši nogometaši tijekom cijelog dvoboja u Tartuu, ali su tek u samoj završnici došli do pogotka s bijele točke.

Hrvatska je u prvom poluvremenu kontrolirala igru, ali najbolje je šanse stvorila tek u sudačkoj nadoknadi. Najprije je, nakon ubacivanja Duje Čopa s lijeve strane, Marcelo Brozović ostao sam na pet metara i na nevjerojatan način poslao loptu pored vratnice. Samo nekoliko sekundi kasnije sam je pred estonska vrata izbio Ivan Lendrić, ali je njegov udarac obranio Marko Meerits.

I nastavak je donio bolju igru Hrvatske, a najveću je priliku imao Čop u 69. minuti. I kad se već činilo da će se Šuškova momčad morati zadovoljiti samo jednim bodom, Ante Vukušić je u 89. minuti srušen u kaznenom prostoru. Hajdukov napadač, koji je u igru ušao u 62. minuti, sam je izveo jedanaesterac i donio Hrvatskoj tri boda.

Sljedeći dvoboj naša mlada izabrana vrsta igra također protiv Estonije, 14. studenoga u Puli.

U drugi krug kvalifikacija za europsku smotru, koja će se održati u Izraelu 2013. godine, plasirat će se pobjednici deset skupina, te četiri najbolje drugoplasirane momčadi.

Kvalifikacije za Europsko U21 prvenstvo 2013. godine:

Skupina 5:

Estonija – Hrvatska 0-1 (Vukušić 89 - 11m)
Redoslijed: 1. Španjolska 9 bodova (3 utakmice), 2. Švicarska 7 (3), 3. Hrvatska 3 (4), 4. Gruzija 3 (3), 5. Estonija 1 (2)