SUNSET SPORTS MEDIA FESTIVAL

U Zadar stižu svjetske sportske i medijske zvijezde; dolazak potvrdio i Mario Ančić

26.05.2023 u 15:32

Bionic
Reading

Zadar idućeg tjedna dolaze svjetske sportske i medijske zvijezde Među zvučnim imenima i proslavljeni hrvatski tenisač s bogatim poslovnim iskustvom Mario Ančić

Poznat je program ovogodišnjeg Sunset Sports Media Festivala, koji će od 1. do 3. lipnja, u Zadru okupiti brojne aktivne i bivše svjetske sportske zvijezde, renomirane medijske stručnjake i goste iz svijeta sportskog marketinga. Bogati program Festivala donosi poučne panele i predavanja, a na popisu velikih imena našao se i proslavljeni hrvatski tenisač s iskustvom rada u pravnoj službi NBA lige i na Wall Streetu Mario Ančić.

'Iznimno sam sretan zbog dolaska u Hrvatsku i na ovaj prestižni Festival. Pete i Damjan zajedno s ostalim vrijednim ljudima su napravili svjetski event s eminentnim imenima iz svijeta sporta i businessa. Ovo ce svakako pridonijeti pozicioniranju Hrvatske, ne samo kao sportske velesile po rezultatima nasih sportasa nego i kao centar novih trendova u sportkom biznisu. Veselim se druženju s prijateljima, kao i novim poznanstvima s liderima u području sportskog marketinga i sportskih medija te sportskim zvijezdama. Sport je i dalje dio moje svakodnevice, i vjerujem kako će ovako bogat program ponuditi brojne zanimljivosti i vrijedne informacije sve posjetitelje Festivala', izjavio je Mario Ančić, bivši hrvatski tenisač i Olimpijac, a danas potpredsjednik američkog investicijskog fonda One Equity Partners u New Yorku.

Festival će u četvrtak 1. lipnja otvoriti intrigantni sportsko-dokumentarni film nabijen snažnim emocijama „Football must go on“, koji prati priču nogometaša ukrajinskog kluba Šahtara iz Donjecka. Film je rezerviran samo za posjetitelje Sunset Sports Media Festivala, dok će tek na jesen biti pušten u distribuciju diljem svijeta. Ekskluzivnu projekciju ovog filma svojim dolaskom uveličat će predstavnici HNS-a i Šahtara, ali i brojni drugi visoki dužnosnici iz svijeta sporta, medija i businessa.

Predavanjima i panelima raznolike tematike tijekom tri dana bogatog programa posjetitelji će imati priliku upoznati brojne sportske zvijezde i renomirane stručnjake, te saznati niz zanimljivosti iz svijeta sporta, medija i businessa koji ih prati. Tako će višestruko nagrađivani kreativni direktor i producent hrvatskih korijena Pete Radovich s kolegama sa CBS Sportsa; Rushom Sawhneyem, Micahom Richardsom i Jamiem Carragherom na panelu „GOLAZO – The Most Talked About Football Show in the World“ podijeliti svoje uvide o tome kako su osvojili srca i umove nogometnih navijača prikovanih uz male ekrane.

Jedan od najboljih svjetskih košarkaških menadžera Miško Ražnatović otkrit će kako je postao jedan od najmoćnijih agenata u svijetu košarke danas, te objasniti što se krije iza nevjerojatnih uspjeha balkanskih igrača u NBA-u i Euroligi.

Posebno zanimanje publike sigurno će izazvati panel „Leading woman in football“ jer na njemu sudjeluju vodeće žene u nogometu: Dee Kundra koja od 2017. vodi i nadzire napredak strateških ciljeva FC Bayern München u Americi te radi izravno sa sjedištem u Münchenu na poticanju organizacijskog uspjeha i direktorica za brand alliances u Major League Socceru s više od 10 godina iskustva u razvoju globalnog poslovanja, prodaji i marketingu unutar industrije sporta i zabave Martina Knežević.

Pod moderatorskom palicom predsjednika Showtime Sportsa Stephena Espinoze, bivši NBA prvaci i aktualni voditelji najpopularnijeg košarkaškog podcasta „All the Smoke“ Matt Barnes i Stephen Jackson bez cenzure ispričat će svoju tajnu uspjeha nakon završetka svojih sportskih karijera.

Službeni dio programa zatvorit će „Panel About Nothing“ koji će na festivalskoj pozornici okupiti već spomenuta imena; Petea Radovicha, Stephena Espinozu, Stephena Jacksona, ali i proslavljenog hrvatskog tenisača Marija Ančića. Impresivnom popisu festivalskih predavača i panelista pridružit će se i osnivač Good Game Globala Nikola Stolnik, vodeći čovjek marketinga FIBA-e Frank Leenders, bivša NBA i hrvatska košarkaška zvijezda Damjan Rudež, hrvatski šahist i nositelj titule velemajstora Alojzije Janković, hrvatski Olimpijac i potpredsjednik ITTF-a Zoran Primorac, svjetski kralj surfinga Robby Naish te brojna druga velika imena.

Drugo izdanje Sunset Sports Media Festivala na jednoj od najljepših svjetskih destinacija, u Kneževoj i Providurovoj palači, osim inspirativnih predavanja i panela te projekcije filmova sportske tematike prati i zanimljiv zabavni program.