SRUŠIO VELIKANE

Na UFC-ovom spektaklu 'teškaša' Derrick Lewis nokautirao popularnog 'Udava' i postavio rekord u najstrašnijoj statističkoj kategoriji

 • Autor: D. S.
 • Zadnja izmjena 09.08.2020 08:55
 • Objavljeno 09.08.2020 u 08:49
Derrick Lewis

Derrick Lewis

Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Derrick Lewis nokautirao je Alekseija Oleinika na startu druge runde glavne borbe UFC Fight Night 174 u Las Vegasu te postavio rekord u teškoj kategoriji

Derrick Lewis upisao je novu pobjedu kojom je potvrdio četvrto mjesto na ljestvici izazivača UFC-ove teške kategorije, ali je isto tako postao borac s najviše ostvarenih nokauta u povijesti te divizije, ostavivši iza sebe Caina Velasqueza i Juniora Dos Santosa. Vrlo važnu pobjedu ostvario je i Chris Weidman u sunaslovnoj borbi UFC Fight Night 174 priredbe, ali krenimo redom.

Derrick Lewis i Aleksei Oleinik fanovima su ponudili vrlo zanimljivu prvu rundu, koja je sadržavala većinom grappling nadmudrivanje. Prvi je borbu na pod odveo Lewis, ali nije uspio puno toga raditi iz gornje pozicije, budući da se pazio Oleinikovog ezekiel gušenja. Sredinom runde Rus radi tranziciju i on završava u gornjoj poziciji te kreće raditi na gušenju. Nije bio daleko, ali Lewis je ipak rukom uspio zatvoriti puni hvat, da bi nakratko opet on završio u boljoj poziciji, no 'Udav' još jednom sjajnim kretanjem završava na Lewisu. Tako ostaje do kraja runde, budući da više od toga nije uspio, piše Fight Site.

Već na početku druge runde, Lewis je borbu završio. Krenuo je na udarac koljenom koji nije pronašao metu, ali zato ju je pronašao desni kroše koji je na to povezao. Njime je Oleinika poslao na pod, a tamo serijom snažnih udaraca doveo do prekida borbe. 15. je to pobjeda Lewisa u teškoj kategoriji te ukupno 11. nokautom, što je od sada rekord divizije.

Veliki pobjednik je i Chris Weidman, nakon 15 minute teške borbe protiv Omarija Akhmedova. U prvoj rundi vidjeli smo dominantnog Chrisa čije je hrvanje bilo preveliki problem za Akhmedova. Akcije nije bilo previše, ali dovoljno za sigurnu Weidmanovu rundu. Jednako je tako bivši prvak nastavio u drugoj rundi, no sredinom iste Akhmedov dolazi u gornju poziciju na podu i stvara Weidmanu probleme sve do kraja runde. Očito izjednačivši situaciju, Akhmedov je imao namjeru nastaviti isto u posljednjoj rundi, ali Weidman je to krasno anulirao te ponovno on bio taj koji odvodi okršaj na pod, a onda je sjajnom kontrolom priveo borbu kraju za svoju pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, ujedno tek drugu pobjedu u posljednjih sedam borbi.

Darren Stewart uspio je iskoristiti kiks kakav je protiv njega napravio Maki Pitolo te je tijekom rušenja uhvatio vrat svog protivnika u giljotinu i prisilio ga na tapkanje. Yana Kunitskaya taktički je odradila borbu protiv Julije Stoliarenko za čistu pobjedu, dok je Beneil Dariush autor najljepšeg poteza priredbe. Scott Holtzman izdržao je puno toga unutar prvih četiri i pol minute borbe, no kružni udarac rukom bilo je nešto na što je istog trenutka završio na podu. Bilo je jasno kako je potpuno izgubio pojam o tome gdje se nalazi i sudac je vrlo smisleno prekinuo okršaj.

Tim Means savladao je Laureana Staropolija u glavnoj borbi uvodnog programa, koji je donio i tri prekida. Kevin Holland nokautirao je Joaquina Buckelya u trećoj rundi, Andrew Sanchez je isto napravio Wellingtonu Turmanu u prvoj, dok je Gavin Tucker na predaju u trećoj rundi prisilio Justina Jaynesa. Nasrat Haqparast odlukom je savladao Alexandera Munoza, a na isti način su još pobjede ostvarili Youseff Zalal protiv Petera Barretta te Irwin Rivera protiv Alija AlQaisija.

UFC Fight Night 174 - Rezultati

 • Derrick Lewis def. Aleksei Oleinik - TKO (R2 0:21)
 • Chris Weidman def. Omari Akhmedov - jednoglasna sudačka odluka
 • Darren Stewart def. Maki Pitolo - SUB (R1 3:41)
 • Yana Kunitskaya def. Julija Stoliarenko - jednoglasna sudačka odluka
 • Beneil Dariush def. Scott Holtzman - KO (R1 4:38)
 • Tim Means def. Laureano Staropoli - jednoglasna sudačka odluka
 • Kevin Holland def. Joaquin Buckley - TKO (R3 0:32)
 • Nasrat Haqparast def. Alexander Muñoz - jednoglasna sudačka odluka
 • Andrew Sanchez def. Wellington Turman - KO (R1 4:14)
 • Gavin Tucker def. Justin Jaynes - SUB (R3 1:43)
 • Youssef Zalal def. Peter Barrett - jednoglasna sudačka odluka
 • Irwin Rivera def. Ali AlQaisi - podijeljena sudačka odluka