SJAJNA KARIJERA

Odlazak bivšeg prvaka iz UFC-a; ostat će velika praznina, a titulu mu je preoteo naš Stipe Miočić pred 40 tisuća njegovih navijača

24.07.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Borba protiv Alexandera Gustafssona bit će posljednja stanica UFC karijere Fabricija Werduma

Iako je tvrdio kako o svojoj budućnosti neće razmišljati dok ne odradi posljednju borbu na ugovoru s UFC-om, Fabricio Werdum ipak je donio odluku. Neovisno o ishodu iste, njegova nedjeljna borba protiv Alexandera Gustafssona predstavljat će i oproštaj od promocije čiji je bio prvak teške kategorije.

'Potpisivanje novog ugovora s UFC-om nije opcija. Kroz sve ove godine imali smo dobar odnos. Nekad se ne bi složili, no to se događa u svakom normalnom odnosu. Zahvalan sam UFC-u na svim godinama koje sam tu proveo. Tu sam zapravo napravio svoju karijeru. Uvijek sam želio biti njihov član, a tu priliku dobio sam dva puta. No, to je sada gotovo. Bilo je to dobro razdoblje, ali svoju karijeru želim nastaviti na svoj vlastiti način. Možda ću se boriti u nekoj drugoj promociji, već sam se borio u velikoj broju njih. No, glavno je da želim imati pravo izbora', rekao je Fabricio u razgovoru za AG Fight, a prenosi Fight Site.

Nakon toga se prisjetio nekih njemu najdražih uspomena.

'Dva puta sam bio prvak. Pobijedio sam Marka Hunta, a onda i Caina Velasqueza, osim toga sam imao još sjajnih borbi. Ne brojim samo pobjede jer su porazi učinili da odrastam kao borac. Osam godina sam radio kao komentator na španjolskom jeziku, sve je to dio moje karijere. UFC-u mogu samo zahvaliti na svemu', zaključio je.

Svoja dva najveća uspjeha postigao je u Mexico Cityju. Prvo je u studenom 2014. godine savladao Marka Hunta, čime je osvojio privremenu titulu prvaka teške kategorije, a onda je u ljeto 2015. godine titulu potvrdio savladavši Caina Velasqueza. Nije je dugo držao. Već u prvoj obrani prave titule savladao ga je Stipe Miočić i to pred 40 tisuća njegovih domaćih navijača.