hokej na ledu

U Sisku održan prijam za državne prvake u hokeju na ledu: Sad našu Ledenu dvoranu s pravom možemo nazvati Dom šampiona

13.04.2022 u 18:14

Bionic
Reading

U 92 godine duge tradicije igranja hokeja na ledu u Sisku, članovi KHL Sisak uvjerljivim su pobjedama u finalnoj seriji protiv KHL Zagreba, prvi put osvojili prvenstvo države, a u srijedu je hokejaše primila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

'Velika je ovo stvar za Sisak i za klub. Sad s pravom našu Ledenu dvoranu možemo nazvati Dom šampiona. Uspjeh je tim veći jer su hokejaši istodobno igrali i u međunarodnoj IHL ligi i Državnom prvenstvu, nekoliko utakmica na tjedan', rekla je Ikić Baniček, uz najavu daljnje potpore Grada Siska. Ona je tom prigodom prvi put državnim prvacima predala ček od 20.000 kuna.

U klubu ističu kako je Ledena dvorana bila prevaga nad drugim klubovima, koji nisu imali optimalne uvjete rada.

'Jedini imamo adekvatne uvjete i dvoranu smo maksimalno iskoristili za pripreme, što je na kraju presudilo. Iako smo s pripremama kasno startali, intenzivnim smo radom sve nadoknadili. Ovo je najljepši trenutak u mojoj sportskoj karijeri", rekao je igrač i trener kluba Luka Jarčev.

  • +27
Hokej na ledu; KHL Sisak osvojio naslov prvaka Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Najstariji igrač, Dejan Dejanović (45), kaže kako bolji i ljepši kraj svoje hokejske karijere nije mogao zamisliti, a jednako je ushićen bio i najmlađi igrač Lorian Bezuk (17), koji nije požalio što se iz Švedske vratio u svoj Sisak.

'Ostvario sam svoj san ranije nego što sam priželjkivao. Ovo je najljepši trenutak mog dosadašnjeg života, plakao sam posljednjih minuta finala', rekao je Lorian.

  • +9
Hokej na ledu; KHL Zagreb - KHL Sisak, 4. utakmica finala PH, 8.4.2022. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

U razgovoru je gradonačelnica Ikić Baniček izrazila žaljenje što Hrvatski savez hokeja na ledu nije prihvatio domaćinstvo Siska za IIHF Svjetsko prvenstvo hokeja na ledu, divizija II, grupa A, koje će se od 25. do 30. travnja ove godine održati na Zagrebačkom velesajmu umjesto u sisačkoj Ledenoj dvorani.